WSjo czy NKJO SZczecin

Temat przeniesiony do archwium.
hej bardzo prosze o rade - nie wiem ktorš szkołę wybrac NKJO na mieszka czt WSJO na kolumba? cena jest podobna, nie wiem tylko ktora ma lepsza opinie w sczecinie? Po której łatwije mi bedzie znalezc prace w zawodzie nauczyciela? pozdrawiam i dziekuje za opinie
moim zdaniem nkjo bo jest pod patronatem uniwerku gdańskiego. i taki papier dostaniesz - zawsze to lepiej brzmi niż sama wyższa szkoła j o
wprawdzie pytanie to zadano prawie rok temu, ale nie mogę się oprzeć pokusie odpowiedzi na nie: absolutnie nie wybierajcie nkjo. Co to za wyższa uczelnia, która nie może samodzielnie funkcjonować tylko potrzebuje jakiegoś patronatu? No a poza tym otrzymanie licencjatu zależy tu od średniej ocen(!). Na żadnych studiach tak nie ma: jakbyś się nie uczył/a po zaliczeniu wszystkiego co trzeba otrzymuje się licencjat. A i jeszcze jedno: sprawdźcie, czy nkjo znajduje się w ministerialnym wykazie WYŻSZYCH uczelni. To jest zwykłe studium językowe, a wykładający tam nie są żadnym pracownikami naukowymi. Jak na kursie. Miałam (nie)przyjemność rozpocząć tam studia, ale po pierwszym miesiącu zmądrzałam i zrezygnowałam. Za to na WSJO mam do czynienia z fachowcami, czego nie mogę powiedzieć o nkjo. Zwróćcie uwagę jakimi literami piszę nazwy obu uczelni. No i jeszcze "golą" kasę jak za zboże, tylko za jeden miesiąc wakacji płaci się troszeczkę mniej. Ja już naprawdę doświadczyłam co to znaczy nkjo i serdecznie odradzam. W Szczecinie jeśli nie możesz studiować na uniwerku, wybieraj tylko WSJO.
A jak jest na WSJO w Szczecinie?
Jaki poziom nauczania?
Chodzi mi dokładnie o filologię germańską. Przyznaję, że też mam dylemat i nie wiem co wybrać(NKJO na Collegium Balticum czy WSJO na Kolumba).
Proszę doradźcie, pomóżcie...
Nie mam zielonego pojęcia co zrobić...
Szczerze mowiac, jesli Cie stac(a rozumiem ze tak skoro sie zasnatawiasz nad platnymi) to idz do wsjo:) jest lepsza z tego co slyszalam. poza tym pbilo mi sie tez o uszy ze cb w szczecinie niedlugo padnie. ile w tym prawdy nie wiem ale ja bym nie ryzykowala.
tzn chcialam isc ale nie chce sie "wrypac" wiec ide do0 wsjo:)
Z tym upadkiem CB to całkowicie nieuzasadniona pogłoska. Może wzięła się z tego, że "upadł" rok temu, bo został przejęty przez WSHE, teraz nabór rośnie, zatrudnienie rośnie, rośnie też nowy budynek.
NKJO na Mieszka odradzam.
Balagan to malo powiedziane, problem z promotorami na maxa.
Studenci po zdaniu prac dyplomowych dostali indexy na WSHE w Lodzi z wpisanymi ocenami z przedmiotow, ktorych nie mieli w NKJO, przez osoby ktorych na oczy nie widzieli- po to tylko, by moc zdawac licencjat. Z owych przedmiotow oczywiscie same 3.0.
Do tego jeszcze to...

http://www.wiadomosci24.pl/artykul/studenci_szczecinskiego_oddzialu_wshe_nabici_w_butelke_91057.html

Zastanow sie dobrze.

Ciekawe czemu Poznan sie wycofal z patronatu nad uczelnia?

Na temat WSJO sie nie wypowiadam, nie mialam stycznosci z ta uczelnia.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Programy do nauki języków

»

Pomoc językowa