Mam kilka pytań do tych którzy studiuja lingwistyke na wsg lub gdziekolwiek:)otóż na stronie internetowej przeczytałem ze angielski jest kontynuowany do poziomu C1 zaś francuski od zera do B2 to by mnie zadowalało ale tu pojawia się pytanie jak wyglada sprawa z magisterka bo bydgoskie wsg oferuje tylko licencjat na tym kierunku wiec czy moglbym na przykład zrobić magisterke z anglistyki na UKW i romanistyki na UMK.Na zakończenie dodam ze mój plan B to anglistyka ponieważ uwielbiam j.ang ponad wszystko ale nie ukrywam ze zależy mi bardziej na nauce praktycznej jezyka niż kulturówce i slyszalem ze na lingwistyce jest większy nacisk na praktykę niż na kulturowke.Reasumując jeśli ktoś mógłby odpowiedzieć na moje pytania i zweryfikować informacje które posiadam to byłbym bardzo bardzo wdzięczny :)) Z góry dziękuje za pomoc i serdecznie pozdrawiam :)
Wejdź na strony interesujących Cię magisterskich studiów uzupełniających i sprawdź, jakie są warunki rekrutacji. Za trzy lata mogą oczywiście się zmienić, ale da Ci to ogólną orientację.