Studia językowe hiszpański+angielski lub francuski+angielski.

Temat przeniesiony do archwium.
Witajcie,
Szukam właśnie takich uczelni, które oferują takie studia. Angielski znam na poziomie B2, a drugiego języka (hiszpański,francuski) chciałbym uczyć się od początku. Jak znacie, proszę o podanie takich uczelni, będzie wtedy dla mnie dużo łatwiej się odnaleźć.

Pozdrawiam
Piotr
Kiedyś też brałam taką opcję pod uwagę, ale zrezygnowałam. Z tego co się orientuję, to na uniwerku w Łodzi jest taka możliwość studiowania.
Okej, odnotowałem. Faktycznie dobra alternatywa ale proszę o kolejne, bym mógł mieć też szansę dostać się gdzie indziej.
polecam zerknięcie na storę uś. Ja studiuję samą anglistykę, ale maja program anglistyki z chińskim, arabskim, francuskim, hiszpańskim itp.
Cytat: aeiouy
polecam zerknięcie na storę uś. Ja studiuję samą anglistykę, ale maja program anglistyki z chińskim, arabskim, francuskim, hiszpańskim itp.

podbijam. studiowałam na UŚ-u i mam znajomych z kierunku ang+hiszpański, jak i ang+francuski i bardzo sobie zachwalają to połączenie i poziom. a ja polecam uczelnię za jej całokształt - bardzo dobry poziom i przyjemne miejsce dla studentów (panie w dziekanacie są miłe;)
Cześć! Szukam kogoś z kierunku filologia angielska program tłumaczeniowy z językiem hiszpańskim na UŚ w Katowicach. Planuję rozpocząć tam studia w przyszłym roku jako drugi kierunek. Jak wygląda poziom hiszpańskiego? Uczę się go od roku na UE na poziomie A1, czy to wystarczy? A co z poziomem angielskiego, zajęcia dużo dają, wykładowcy są konkretni? Czy Waszym zdaniem da się ogarnąć ten kierunek wieczorowo + drugi dziennie (finanse i rachunkowość)? Z góry dzięki za odpowiedź ;)
Temat przeniesiony do archwium.