UKW czy NKJO, Lingwistyka czy Filologia

Temat przeniesiony do archwium.
31-33 z 33
| następna
Przyszło mi do głowy jeszcze jedno pytanie,otóż zauważyłem że na planie zajęć na Nkjo jest podział na grupy,od czego ten podział zależy ? od wyników matury,jakiegos testu,czy jest podział alfabetyczny ?
Jestem niemal na 100% zdecydowany że na studia magisterskie kierunek na UW tj. lingwistyka stosowana angielski i hiszpański,czy ktoś by mógł udzielić mi rady jaka placówka przygotuje mnie lepiej do tych studiów Nkjo czy Ukw ? na dzień dziesiejszy jestem w 100% zdecydowany co do zawodu tłumacza.Jeszcze co do poziomu nauki,powiedziano mi że kolegium w tym roku zgłosiły się osoby także z maturą podstawową,oznacza to według mojej skromnej opinii , że poziom nie może być od razu przrażający:) I jeszcze na czym konkretnie polega te multum pracy,chodzi o naukę słownictwa,gramatyki czy jeszcze o coś innego ? Ostatnia kwestia ... czy gdyby bylo bardzo źle ze mna na nkjo,to czy będę mógł się przenieść na hiszpański albo na inną uczelnie w trakcie roku ?Mam nadzieje że mimo wszystko do tego nie dojdzie,ale może ktoś był w podobnej sytuacji i coś wie.
Bardzo dziękuje za wszystkie wpisy w wątku
Pozdrawiam
podział na grupy zależy od testu sprawdzającego,piszesz kilka zdań po niemiecku i tyle,potem jest ten podział,
magisterkę możesz robić gdzie tylko chcesz, nie koniecznie związaną z ang., zdecydowanie nkjo, bo masz większy nacisk na naukę i więcej godzin, znam przypadki gdzie osoby z nkjo poszły na ukw na magisterkę po czym był podzial na grupy, pierwszą stanowili ludzie z nkjo, druga grupa pozostali,
z przeniesieniem nie powinno być problemu,
co do nauki to opisywałam kilka postów wcześniej, jednak gramatyka to podstawa bo potem jest niezła jazda na use of english na PNJA, wystarczy się na bieżąco uczyć i wszystko zaliczać, pierwszy rok nie jest taki zły, trochę wolnego czasu też się znajdzie, aż się boję co będzie na drugim ;(
Ah ok dziękuje za odpowiedź,no ja się niemieckiego nigdy przedtem nie uczyłem niestety ;/ no ale trudno mam nadzieję że źle nie będzie ;) uczyłem sie tylko francuskiego a sam uczę się hiszpańskiego ,oba zamierzam jakoś kontynuować ;))
Co do gramatyki to myślę że będzie to jeden z moich ulubionych przedmiotów ;)
Dziekuje jeszcze raz za wypowiedź
Pozdrawiam
31-33 z 33
| następna

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa

Zostaw uwagę