NKJO Mielec

Temat przeniesiony do archwium.
serdecznie zniechecam jesli komus by przyszedl taki glupi pomysl zeby tu studiowac. jest ciezko ale dziek wykladowcom ktorzy sa szczezrze pojeb...
Hej... Ja mam zamiar zdawać egzaminy do powyższego kolegium w tym roku. A Ty tam studiujesz? I co masz na myśli twierdząc, że nauczyciele są tacy, a tacy... Pozdrawiam!
a może po prostu Twój poziom jest niewystarczający? albo spodziewałaś się czegoś innego? panuje opinia,że kolegia to takie miłe, przyjemne szkółki dla tych co sie nie dostali na filologie. .......atmosfera jest faktycznie miła i przyjemna ale do tego dochodzi duża ilośc pracy , którą trzeba(często samodzielnie) wykonać. jestem absolwentką kolegium (nie mieleckiego , oczywiście, które jest bardzo młode) , ukończyłam je bedąc w ścisłej czołówce najlepszych i chociaź zdarzało mi się czasem narzekać to na pewno nie żałuję tych 3 lat:) Pozdrawiam
tez jestem z Mielca i znam wiekszosc nauczycieli pracujacych w kolegium i szczerze mowiac to sa swietni. i baaaardzo duzo naucza. jesli ktos tylko chce sie czegos tu nauczyc i przychodzi tu dla języka a nie po to by zdobyc jakikolwiek papierek
Asicka79 zdawaj tam jesli tylko kochasz angielski. a nauczyciele....no coz musza wymagac! przeciez to studia językowe a nie jakas szkółka językowa...oni kształca przyszlych nauczycieli jezyka angielskiego...a chyba nie chcielibyscie zeby uczyli Was ludzie ktorzy nie znaja jezyka od podszewki...pozdrawiam
Witaj! Dzięki za slowa otuchy. Angielski rzeczywiście uwielbiam i w sumie rzeczy nie straszne mi, czy nauczyciele są wymagający, czy nie... Mam tylko nadzieję, że już za kilka miesięcy będę dumnie uczęszczać do tej szkoly. Pozdrawiam!
nie ma za co:-) pozdrawiam
załoze sie, że jestes w tej nielicznej grupie słuchaczy którzy nie posiadają odpowiedniej znajomosci języka angielskiego aby studiowa w tym kolegium. Nkjo Mielec jest młodym kolegium ale mającym swietnie przygotowanych wykładowców i bogate zaplecze-mam na myśli nowoczesny budynek oraz najnowsze zdobycze techniki :) Gorąco polecam to kolegium wszystkim tym, którym zalezy na znakomitej znajomosci j. angielskiego (w przyszłości również j. niemieckiego)
nie jestem sluchaczem tego kolegium. jesli ten post byl do mnie:-)studiuje anglistyke gdzies indziej. ale pochodze z Mielca i naprawde warto wybrac to kolegium. polecam jeszcze raz
hej "gościu" (przepraszam, ale nie znam imienia)

Ja w tym roku planuję zdawać egzaminy do tego kolegium. Czy Ty tam studiujesz? Czy podpowiesz jak wyglądaly egzaminy?
Z góry dzięki!!!
hej evii86 oczywiście ze ten post nie był do ciebie tylko do xyzzzz. :)) Po prostu dziwie sie że ktos kto w przyszłości chce być nauczycielem wydaje takie 'sophisticated opinions' o swoich wykładowcach. Evii86 jeżlei takie było twoje odczucie to sorki:))
hej! Asicka79, wszystkich niezbędnych informacji mozesz sie dowiedzieć na storce nkjo www.nkjo-mielec.neostrada.pl lub pod numerem telefonu [tel]. Ale w ubiegłym roku ci po 'starej maturze' musieli zadwac egzaminy wstepne a ci po 'nowej ' byli przyjmowani na podstawie wyników z matury z j. angielskiego. Pozdro i 'good luck':))
Dzięki serdeczne za odpowiedź!
jak to milo ze mozna miec styk z wykladowcami nawet w necie:):P
ja uwazam ze nie jest fajnie bo cie tam traktuja jak dzieci z gimnazjum.ale przebolejemy te 3 lata jakos :-/
i nie robcie propagandy.wiekszosc sluchaczy tej szkolki wprost nienawidzi:P
a oprócz niemieckego jestm tam też niemiecki??
sorki pomylilam sie, oprócz angielskiego jest tam niemiecki
chyba od tego roku bedzie
przykro mi bardzo ale nie trafiłeś:( a reasumując 'ile ludzi tyle opinii' :))
czy ktos ma jakis pomysl skad wytrzasnac kamere cyfrowa zeby nagrac lekcje na metodyke???????!!!!!!!! bo ja nie posiadam i nie mam znajomych ktorzy by mieli:/poradzcie jak tego dokonac bo nie zalicze praktyk:/
hehe...swoją drogą bardzo dobrze że zrezygnowali z tego jakze 'wspaniałego ' pomysłu...teraz tylko ten tydzien i po praktykach :) CU soon :)i do pracy bo jestesmy smietanką tego kolegium moi drodzy ...3 rok :D
Cześć! Z jakich książek korzystaliście na 1-ym roku? Mam na myśli podręczniki do gramatyki- Murphy, Vince, Swan...?
Dzięki za wskazówkę!
O i jeszcze gdybyś mógł/mogła napisać jak wyglądają praktyki? Dzięki!
praktyki jak praktyki ...my mielismy praktyki 2-wu tygodniowe zaraz po feriach zimowych (szkoły i opiekunowie przydzielani przez NKJO) i praktyki wrzesniowe (sami szukamy sobie szkoły i opiekuna ) ogólnie w ciagu nauki w kolegium masz do zrobienia 150 godzin praktyk (w to wchodzi prowadzenie zajeci ale tez obserwacje) no i tak włąsciwie to wszyscy narzekaja na praktyki ...ze dzieciaki taki i owakie ...ale człowiek jest tylko człowiekiem i przyzwyczaja sie do dzieciaków ...a i poglad na nauczycieli sie zmienia :)pozdrawiam i miłego rozpoczecia nauki w nkjo...i zgadzam sie -ile ludzi tyle opinii... ja swojej wole nie wyrazac ,bo widac ze wykładowcy sie tu kręcą :P
jestem sluchaczka kolekium w mielcu i chlopcze! czy tez dziewczynko! zastanow sie zanim napiszesz! studia jezykowe nie sa rzecza latwa wiec jezeli sie tego podejmujesz nie narzekaj na to ze wykladowcy sa....wlasnie tacy jak piszesz tylko wez sie do pracy dzieciaku!!! kultury sie naucz!!!!!
jestem sluchaczka kolekium w mielcu i chlopcze! czy tez dziewczynko! zastanow sie zanim napiszesz! studia jezykowe nie sa rzecza latwa wiec jezeli sie tego podejmujesz nie narzekaj na to ze wykladowcy sa....wlasnie tacy jak piszesz tylko wez sie do pracy dzieciaku!!! kultury sie naucz!!!!!
drogi/a xyzzzzz,
dzis w naszym kolegium dowiedielismy sie o pewnych nieprzychylnych opiniach na temat naszego kolegium. wszyscy bylismy zdziwieni i zazenwani takimi wiadomosciami. kolegium w mielcu moze nie jest idealna szkoła a to dlatego ze jest nowa, i organizacja moze nie jest sprawna do konca. niemniej jednak bardzo chwale ta uczelnie. nie uwazam zeby wykładowcy byli pojeb... to dobrze przygotowana kadra, miła i serdeczna dla wszystkich słuchaczy.nigdy nie było zadnych konfliktow pomiedzy wykładowcami a słuchaczami. miedzy nami panuja tylko pozytywne opinie na temat relacji:wykaowca-słuchacz. znam tez opinie ludzi z zewnatrz, ktorzy tez sa uczeni przez tych samych nauczycieli i nigdy nie syszałm od nich zego słowa. bardzo ciesze sie ze jestem na tej uczelni. jestem na 3 roku i mimo paru wzlotow i upadkow nigdy nie miałam tak WSTRETNEGO nasawienia jakie masz ty!! dziwe sie ze w ogole mozesz nawet mowic takie rzeczy. aha i jeszcze jedno jesli jestes ex słuchaczem kolegium w mielcu to my sie bardzo cieszymy ze juz ciebie nie ma wsrod nas, bo oprocz tego ze wymaga sie od nas perfekt angielskiego to jeszcze odrobine kultury!!paaa
Witam! Co prawda nie jestem sluchaczem bo juz mam swoje lata, ale sie nasluchalem od kogos kto jest obecnie na ...roku.Wymagania sa bardzo wysokie tak na wszelki wypadeb aby nie byly za niskie jak wszyscy maja za slabe oceny to sie zmniejsza wymagania.Wiekszosc wykladowcow to jest tak jakby tymczasowo i to troche jakby byla prowizorka.Wyglonda to jakby tylko dorabiano sobie.Mysle ze z czasem program sie ustabilizuje i wykladowcy z czasem (zapewne kilka lat )nabiora doswiadczenia.
Cos ostatnio dyrekcja zamiast sie zastanowic co zmienic na lapsze to szuka winnych napisania niepochlebnych opini.Nawet jest wywierana pewna presja psychologiczna na sluchaczach.To tak jakby chciano zastraszyc( jak za komuny).
Pozdrawiam sluchaczy jak i wykladowcow.
Ps.Tak czy tak jestescie zdani na siebie.
Temat przeniesiony do archwium.