Lesson plan formats

Temat przeniesiony do archwium.
Mam pytanie: w jakich książkach mogę znalezc przykladowe(puste najlepiej) lesson plan formats?
Moze ktos sie orientuje???
pzdr:)
a o co dokladnie ci chodzi z tymi lesson plans?
O pomysły na Przygotowanie planu lekcji. Jasne, ze mozna samemu wymyslic, ale ja nigdy nie robilam takiego "lesson format" no i zostalo nam zasugerowane zeby znalezc jakies zrobione przez "fachowców". W takim planie powinno byc zawarte m.in.:

-Subject/Topic
-Class Description
-level-Duration of lesson
-Lesson Rationale Reason for teaching this particular topic
-Materials Objectives

i tak dalej i wiele innych. Tylko nie wiem na ile roznych sposobów mozna to wszystko przygotowac. A podobno mozna na calkiem sporo. Wiec, czy jest jakas ksiazka ktora zawiera takie przykladowe lesson plan formats?
No tak, to co jest tam napisane(przez aposteriori)jest calkiem dobra porada, ale to nie to o co mi chodz. Na tych stronach tez nie ma Lesson plan format. Tam sa tylko pomysly na lekcje. Mnie bardziej chodzi o taki "frame"-pusciotki, na razie bez konkretnych pomyslow na przebieg lekcji. To powinno byc chyba w formie jakiejs tabeli. Jezeli ktos studiuje angielski-specjalnosc nauczycielska to pewnie sie domysli o co mi chodzi...
i moze poda jakies tytuly i autorow ksiazek z takimi wlasnie lesson plan formats.
a jak ktos studiuje na filologii, to powinien umieć z takiej szczegółowej porady napisać sobie frame samodzielnie.
Jak miales/as nieudany dzien niktosiu to wyzyj sie na swoim kocie albo kopnij sobie w sciane-tak porzadnie, a nie dogaduj. Ciekawe czy ty wszystko potrafisz.
Nie lubie sie tlumaczyc, ale skoro musze to jeszcze powiem, ze pomyslow na lesson plan format mi nie brakuje. Problem w tym, ze my mamy przyniesc przykladowe formats sporzadzone przez uznane w dziedzinie metodyki osoby.
Pomyslalam, ze spytam o rade i nie bede musiala przegladac tysiaca ksiazek w poszukiwaniu jakiejs tabelki, no ale coz...
Harmer, "The Practice of ELT", pp 315-317 - ramki nie calkiem puste, ale mozna opróżnić;
Komorowska - "Metodyka...", p.54 - "Modelowy konspekt lekcji" - nie w ramce, ale mozna do ramki wpisać.

I prosze nie kopać kotów (nawet, jeżeli chodzi tu o studentów pierwszego roku)
Dziekuje ci bardzo:)Ty to sie znasz na rzeczy;) (nawet strony-po prostu wszystko jasne)
Co do kotów to cofam moja wczesniejsza propozycje. No chyba ze kotek bedzie pluszowy;)
dzieki jeszcze raz, pzdr.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Programy do nauki języków

»

FCE - sesja wiosenna 2006

Zostaw uwagę