Jakie przedmioty mam zdawać?

Temat przeniesiony do archwium.
Bede zdawac nowa mature. Chcialabym zdawac na filologie angielska. Wiem, ze do tej pory(po starej maturze) trzeba bylo zdawac na anglistyke angielski, polski i historie. Czy to prawda ze teraz zdaje sie tylko j. angielski?
hmm.. szczerze mówiąc nie wiem, ale nie sądzę, zeby tylko angielski, myślę, że będzie przynajmniej jeszcze jeden przedmot, pewnie polski ;p
Nowa matura to jezyk obcy + jezyk polski obowiazkowo. 3 przedmiot wybierasz sobie sama i to moze byc nawet fizyka albo cokolawiek innego. Z tego co wiem, przy wstepie na studia bedzie sie liczyla ilosc pkt z matury z przedmiot ktore powiedzmy maja jakis zwiazek ze studiami, czyli w Twoim przyapdku angielski i polski, a to czy zdajesz historie czy cos innego to Twoja sprawa. Poza tym przy wstepie na studia liczy sie tez profil klasy!
Ja wiem co trzeba zdawac na maturze. Chodzi mi o to czy jak sie zdaje na anglistyke to czy jest jakis egz. z histy czy czegos innego(poza angielskim i polskim). Dzieki za odpowiedz.
Carolla to chyba zależy na jaki konkretnie uniwerek się wybierasz, bo na każdym są inne kryteria przyjęć ;-) Najlepiej pofatygować się w Dni Otwarte do dziekanatu i tak wszystkiego sie dowiedzieć. Pozdrawiam!
profil klasy? akurat :P
Wiesz, na pewno jest cos w tym, ze profil sie liczy.. Jezeli chodziles do klasy o profilu jezykowym to na pewno zwroca na to uwage i masz na pewno choc troche wieksze szanse by sie dostac niz bys uczyl sie w ogolnej..Oczywiscie masz prawo nie zgadzac sie ze mna..
Witam, mam problem podobny do twojego, a mianowicie chciałabym w przyszłości studiować jakiś nietypowy język...w każdym razie nie angielski. Jest tylko jeden problem, nigdy nie lubiłam historii i nigdy sie jej nie naucze!! Ostatnio słyszałam, że jeśli chcę się dostac to wcale nie musze jej zdawać, czy ktos wie coś wiecej na ten temat?
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Studia językowe

»

Pomoc językowa

Zostaw uwagę