licancjat od lutego

Temat przeniesiony do archwium.
Szukam możliwości podjęcia studiów zaocznych języka angielskiego na poziomie licencjatu od semestru zimowego czyli od lutego.Prosze o info ile kosztuje semestr,jak często sa zjazdy itp z góry dziekuję...
a gdzie szukasz uczelni? bo ja mam ten sam problem, ja szukam w wawie, z tego co sie orientuje to olympus planuje od lutego o ile beda chetni i wiem ze napewno avans ma rekrutacje ale ta szkola nie cieszy sie najlepsza opinia, wiec apeluje do wszystkich ktorzy wiedza cos w tym temacie gdzie od lutego mozna rozpoczac studia na filologii angelskiej?
a licencjat to jest to samo co kolegium językowe?
w szczecinie, www.wsjo.szczecin.pl, filologia angielska, licencjat
Jeżeli będzie wystarczająca ilość osób to od lutego w Gliwicach: www.ap.edu.pl Ja też chcę rozpocząć studia w lutym i mam zamiar złożyć tam dokumenty.
tak kolegia nadaja tytul licencjata
Na anglistykach uniwersyteckich oraz tych w akademiach, pwsz i prywatnych uczelniach otrzymuje sie tytul licencjata po ukonczeniu studiow. Jednak wiekszosc kolegiow jezykowych nie wydaje samodzielnie dyplomu licencjackiego, poniewaz kolegia te nie maja statusu szkol wyzszych.

Z tego, co wiem, kazdy sluchacz kolegium moze otrzymac tytul licencjacki po tym, ja zda egzamin w uczelni sprawujacej (uniwersytet, wsp, akademia)opieke naukowa nad danym kolegium (kazde kolegium musi miec uczelnie patronacka!!!).

Czesto jest tak, ze egzamin dyplomowy w kolegium jest takze egzaminem licencjackim.

Zdarza sie i tak, ze sluchacze ostatnich semestrow kolegiow musza sie zapisywac na tzw. semestr eksternistyczny na uniwersytet i wtedy moga przystapic do egzaminu licencjackiego na danym uniwersytecie (tak jest np. z kolegiami, ktorymi 'opiekuja' sie UG, UWr.)

Wyjatkami sa kolegia uniwersyteckie (NKJO UJ, UŁ, UG, UMCS /byc moze ktores pominalem/) - tam studia w kolegium koncza sie licencjatem.

pzdr.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Szkoły językowe

»

Pomoc językowa

Zostaw uwagę