kolegium językow obcych w rzeszowie

Temat przeniesiony do archwium.
mam pytanie co do kolegium językow obcych w rzeszowie, chodzi mi doklanie jak jest tam z lektorem? czy jest niemiecki? i czy bardzo cisnął?
w sekcji angielskiej jest lektorat z niemieckiego i hiszpańskiego, na przemian czyli co 2 lata. wiadomo jak to jest z lektoratami-poziom nie jest najwyższy ale w sumie to zależy od grupy( a te są bardzo różne i to właśnie może być problem). ja chodziłam na niemiecki, uczyłam się w miarę systematycznie i generalnie dość się językowo rozwinełam:) To,że lektoraty zazwyczaj stoją na niezbyt wysokim poziomie to jest raczej wina studentów, którzy je dość olewają a nie wykładowców.
w sekcji francuskiej jest chyba hiszpański i włoski, ale nie wiem czy tez na przemian.aha i po 3 latach jest oczywiście egzamin:)

Pzdr:)
jestem na pierszym roku na angielskim .....i dali nam do wyboru lektorat z francuskiego i niemieckiego... poziom nie jest wysoki....bo nie zalezy sluchaczom zbytnio na tych zajeciach... jakies tam tesciki sa robione ale to i tak nic trudnego.....o hiszpanskim nie bylo mowy.....
czyli wszystko się zgadza, obecny 3 rok miał do wyboru francuski albo hiszpański, 1-szy rok - francuski albo niemiecki czyli w przyszłym będzie znowu opcja hiszpańskiego:)języki idą co roku na przemian.
też jestem na pierwszym roku i zgadzam sie, gdyby nam na tym zależało(przynajmniej częsci) to poziom byłby wyzszy a tak to jest jak jest.
przecież nie lektorat jest tu najważniejszy.
czy moglabym sie z Toba jakos skontakaktowac , mam pare pytan do Ciebie jesli moge.moj e-mail [email]
Temat przeniesiony do archwium.