KSW im.A.F.Modrzewskiego jaka jest?

Temat przeniesiony do archwium.
KSW im.A.F.Modzrewskiego a dokladniej chodzi mi o kierunek amerykanistyka.Czy to dobra szkola i kierunek?Czy ktos wie czy kladzie sie tu nacisk na jezyki?Prosze o opinie na jej temat:)
osobiscie znam tylko jednego studenta ksw. chyba na amerykanistyce lub stosunkach miedzynarodowych. szkola ma bardzo duzo studentow, zazwyzaj osoby ktore sie nie dostaly na inne uczelnie na kierunki humanistyczne, ale ostatnio pootwierali kierunki techniczne. ogolnie chyba przyjma kazdego o kazdych zainteresowaniach - np. otoorzono malarstwo sztalugowe - ale z tego co ten znajomy mowi to wychwala pod niebiosa. ale nie wiem czy to nie jest tarcza obronna...
mam tam kilku znajomych. jest to szkola prywatna i nie ma za duzo nauki. poziom tez nie jest zbyt wysoki - kolega ostatnio zrezygnowal bo go uczyli jakis bzdur za ciezka kase. Jedna z kolezanek jest na amerykanistyce. Na pierwszym roku jest tylko angielski ale na drugim PODOBNO dochodzi wloski. Kolezanka jest zadowolona ale ona nigdy nie byla orlem (liceum na samych trojach). Mysle ze jak jestes ambitna i chcesz sie czego nauczyc to powinnas wybrac inna szkole.
A znasz moze jakas dobra szkole zeby byl nacisk na jezyki ale moze byc polaczona z historia,kultura itd.szukam czegos z egzaminami ale wszedzie mi zamkneli dzrwi wszystko na podstawie matur wtedy kiedy jeszzce nie wiedzialam gdzie chce isc:(

« 

Pomoc językowa

Zostaw uwagę