NNKJO w Krakowie- proszę o radę

Temat przeniesiony do archwium.
Hej,napisałam podanie o przyjęcie na 2 rok na angielski ..i mnie przyjęli bo robiłam wcześniej studia podyplomowe z metodyki. No i teraz obawiam się, czy jest sens abym zaczynała te studia. Dodam, ze są to dla mnie kolejne... Najbardziej obawiam się poziomu nauczania, że jest wysoki. Czy jst ktoś kto jest po pierwszym roku nauki w tej szkole? Jaki jest poziom jeśli chodzi o praktyczną nauke języka i inne przedmioty? Prosze bardzo o pomoc, bo jeszcze sie waham.
Nie wiem jakie NKJO w Krakowie masz na myśli? osobiście również mam ochotę się przenieść, więc mam nadzieję, że uda nam się wymienić nasze zdania na ten temat
Chodzi mi o Niepubliczne NKJO Towarzystwa Wiedzy Powszechnej:)Pozdrawiam
mozesz byc spokoja, poziom jest b. niski (FCE)
Ale chodzisz tam czy slyszałes? czy chcesz mnie uspokoic;)
chodziłam. Tak naprawde to zalezy na jakim poziomie beda osoby na 1 roku, a z doswiadczenia wiem, ze ten poziom jest b. zroznicowany (jedni umieja duzo drudzy prawie nic). I praktycznie 1 rok polega na wyrownaniu poziomow, stad to FCE (co uwazam jest b. krzywdzace dla tych co maja wyzszy poziom).Ale sa tez przedmioty, na ktorych mozna sie wiele nauczyc, np. fonetyka (praktycznie co tydzien sprawdziany z transkrypcji w 2 semestrze i to nie na 60% jak zwykle, tylko na 80%)
czasami ważne jest to jak się kończy, bo wiadomo, że na każdym roku, poziom jest coraz to wyższy. Jednak zastanawiam się, gdzie jest lepiej czy w NNKJO czu tez w NKJO Gama Bell? oprócz tego, że inne pieniądze..
No mnie przyjeli do NNKJO na 2 rok takze o Gama Bell nie myslalam. Nie wiem jak to bedzie- praca, studia- zobaczymy
Czyli masz zamiar sie uczyć w systemie wieczorowym? jak oceniasz swój poziom znajomości ang? ja również zastanawiam sie czy się przenieść jutro pewnie wszytsko się okarze.. moze się zobaczymy :)
Poziom mniej wiecej C CAE- moim zdaniem przynajmniej, a Ty? a skad chcesz sie przeniesc i dlaczego, jezli to nie tajemnica:)? tak- wieczorowe weekendowe
no raczej się nie uda, bo jest duża rożnica programowa, takze mnie rowniez ciekawi to co kto wie o Gama-Bell itp. mam strasznie obcienty program, u mnie (wole nie pisac gdzie..;) jest wszystko strsznie poskracane, takze tytul moze by byl, ale nie ten poziom ang co powinien..
Temat przeniesiony do archwium.

Zostaw uwagę