anglistyka w krakowie

Temat przeniesiony do archwium.
mam pytanie.. czy znacie jakies uczelnie (nie prywatne) w Kraku oprocz UJ-ta gdzie mozna studiowac filologie angielska ?
Z tego co wiem to na Akademii Pedagogicznej http://www.ap.krakow.pl/ Moze nie takiego prestizu jak na UJ ale napewno latwiej sie dostac, poza tym, z tego co mówi moja kuzynka (studiuje tam romanistyke) to jest nawet OK. Pozdr.
To kompletna bzdura.O wiele prościej jest się dostać na UJ niż na AP.
Wiem bo się tym interesuję. A jeżeli chodzi o prestiz to z tego co wiem to anglistyka stoi wyżej na AP niz na UJ !!!
A na dziennych na AP jest bardzo, bardzo ciężko. Wyjładowcy są bezwzględni i trzeba być bardzo wytrwałym i dobrym żeby się utrzymać !!!
cooo?? na AP ciezko?? no zalezy dla kogo moze.. AP nikomu nie polecam bo tam sie nic nie robi. a dlaczego sie ciezko dostac to kazdy zainteresowany wie. a we wrzesniu nagle sie okazuje ze wszyscy sie dostali.
Jeśli mam być szczera,to ogólnie poziom w Kraku,zwłaszcza jeśli idzie o filologię angielską jest nieciekawy...Zwraca sięuwagę li tylko na teorię,natomiast językoznawstwo jest traktowane po macoszemu...
Pod tym względem bezkonkurencyjne są moim zdaniem jedynie dwie uczelnie w Polsce,UMCS w Lublinie i UAM w Poznaniu.Pozdrawiam.
a jaki jest poziom egzaminow na anglistyke na uj? jestem tak pomiedzy fce a advancem mam szanse>?
poziom cae/cpe + 15,5 osoby na 1 miejsce.. ale szanse zawsze sa :) tyle ze raczej male...
Ty sobie chyba żartujesz!!!
Na Ap jest się bardzo trudno dostać. Ludzie którzy sie tam dostaja myśleli o anglistyce juz w podstawówce (a raczej ich rodzice). Wiem o tym bo rozmawiałam na ten temat z osoba najważniejszą na tej uczelni na tym kierunku (nie bede podawać nazwiska, zainteresowani powinni wiedziec o kogo chodzi) . Więc nie wciskaj ludziom głupot o tym że jest tam sie łatwo dostać. Kadra ludzi którzy tam sie dostana jest znana dużo dużo wcześniej.
moze przeczytaj najpierw dokladnie co napisalam a potem odpowiadaj... napisalam ze na samych studiach nie jest ciezko bo nie jest. dostac sie bardzo trudno, no chyba ze wiesz z kim odpoweidnio rozmawiac.
pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.

»

Programy do nauki języków

Zostaw uwagę