Praca magisterska o Dysleksji

Temat przeniesiony do archwium.
Witam! Mam pytanie co sądzicie o pisaniu pracy magisterskiej o Dysleksji, wiem że promotorzy odradzają ten temat, dlaczego? Czy ktos już może pisał cos na temat Dysleksji? Czy rzeczywiscie jest to taki trudny temat? Chciałabym pisać pracę z zakresu tego tematu,ale nastapi to dopiero za dwa lata, a teraz chciałabym sie przygotować i zebrać bibliografię, czy nie warto nawet zaczynać, bo temat zostanie odrzucony przez promotora? Proszę o rady i sugestie.
Dysleksja jest tematem bardzo łatwym i bardzo trudnym.
Łatwym, bo:
- tak dużo napisano o dysleksji, że nietrudno o materiały pomocnicze
Trudnym, bo:
- należałoby bardzo zawęzić temat, aby napisać coś ciekawego, a nie tylko kopiować inne prace
- ciężko jest przeprowadzić (na poziomie pracy licencjackiej i magisterskiej) jakieś ciekawe badania, czy lekcje - tyle już było w tym temacie zrobione, że to też w zasadzie oznaczałoby kopiowanie pomysłów innych osób
- z moich własnych obserwacji wynika że dysleksja w jęz polskim nie zawsze przekłada się na jęz ang. miałam kiedyś uczennicę, która po polsku straszliwe ortografy sadziła, a po angielsku pisała niemal bezbłędnie! - wniosek - możesz badać nie te osoby, co trzeba

« 

Praca za granicą

»

Szkoły językowe