NKJO Puławy. czy trudno sie tam dostac?

Temat przeniesiony do archwium.
31-56 z 56
| następna
No nieciekawie... wolałabym iść na dzienne i od razu bez pracy w szkole przez rok. Ale co ma być to będzie... i tak nie mam gdzie pójść na studia ;)
Coś o wymianie studentów w NKJO:
hej i ja się wybieram w tym roku do nkjo puławy i póki co czytając te wszystkie wpisy i opinie na temat poziomu jestem przerażona :/
Niby czemu jesteś przerażona?
każda osoba którą pytam mówi,że jest strasznie wysoki poziom i tak dalej no to pękam nie ;) podobno 24 mają być już na necie podane listy klas
To dobrze, że będzie wysoki poziom. Jak spadać to z wysokiego konia ;) Dzisiaj o 12 miała zostać przedstawiona ostateczna lista przyjętych. Niestety leżę przeziębiony w łóżku więc nie mogę tego sprawdzić osobiście, a na stronie NKJO też jeszcze nic nie ma.
Hej!Dzwoniłam się do NKJO i dowiedziałam się, że lista ostateczna będzie w środę czyli 24 po godz.12 bo przeprowadzają jeszcze egzaminy. pozdrawiam
Nio mi też babka powiedziała ze w środe beda wyniki :) Widze ze ciekawie się zapowiada rok szkolny xD
Hm wpadłam na pomysł i zalozylam kierunek na naszej klasie dla studentów 2[tel]http://nasza-klasa.pl/school/60953/38 trzeba sie lepiej poznać no nie :D:D pozdrawiam :)
ja to sie jeszcze zastanawiam czy ja się tam w ogóle nadaje xD
jak nie sprawdzimy to siÄ™ nie przekonamy :)
'wszystko w praniu wyjdzie'
Ja jeszcze czekam na wyniki, ale powinno być pozytywnie.( patrząc na punkty)
Tyle, że ja nie mam lokum w razie jakbym się dostała a mam ok 200 km do Puław i mnie jeszcze przeziębienie złapało tak więc trochę lipa dla mnie :(
Ktoś się wybiera do którejś bursy...czy są w ogóle tam miejsca ??
Hm ja też się zastanawiam czy się nadaje ;p ale trzeba spróbować bo się nie dowiemy ;p hihihi
Hm ja też lokum nie mam jutro sie zorientuje co z tą bursą jak będą wyniki już, a jak nie da rady to samochód i wio xD hihihi
Jest już lista na stronie NKJO.
Wynik pozytywny dla mnie :)
Jeszcze tylko lokum i uffff:)
hej Rus, tak sie sklada, ze jestem absolwentka WSS-P (pisalam o niej wiecej w watku o wssp) i w tym roku dostalam sie na KUL i UMCS. malo tego, na rozmowie byly osoby z dziennych i uzyskalam od nich wynik lepszy o 16 pkt, wiec chba nie ma co z gory zakladac po czym gdzi sie dostaniesz, bo i tak zalezy to od Ciebie. pozdrawiam.
u mnie też pozytywnie :) też za lokum musze się rozejrzeć :):)
hm Karona odezwij sie na gg do mnie 8396090 :):)
Dawno mnie nie bylo na tym forum... Tez się dostałam!! xD Czy ktos moze się orientuje kiedy to wszystko się zaczyna i o której?
dowiemy się zapewne na spotkaniu, które odbędzie się 30 września o godz.10.
Dzwoniłem do sekretariatu no i startujemy normalnie 1 pazdziernika, kazda grupa wedlug swojego planu. Plan jest na stronie nkjo w dziale Dla słuchaczy->oddziały. Ja jestem w grupie A1:p Do zobaczenia;]
Hej Wojtku( Jodle )!
Ja w sprawie zakwaterowania... bo zapewne znalazłeś jakąś stancję.
Czy znasz jakieś dobre źródła informacji poza anonsami ??
Z bursą to nie ma opcji:( na Czartoryskiego zlikwidowana jest a na Wojska Polskiego oficjalnie nie wiadomo jeszcze czy będą przyjmować studentów...ma być ustalone niby w poniedziałek tak mi pani Dyrektor powiedziała.)
Mam kłopot jutro znowu jadę do Puław zajdę na NKJO, może tam są jakieś ogłoszenia i poszukam w anonsach bo wydają jutro nowe...a co dalej to nie wiem
help:) Wcześniej nic nawet nie patrzyłam bo nie wiedziałam czy się w ogóle dostanę...
Jeśli mogę się wtrącić to można przez google poszukać. Generalnie pozostaje Wam szukać jakiegoś mieszkanka by wspólnie wynająć. Na forum.pulawy.pl jest dziewczyna o ksywie Koma która też poszukuje mieszkania. Można tak się dogadać w więcej osób wyjdzie taniej, co myślę jest dla Was oczywiste. Pozostaje sama kwestia znalezienia jakiegoś mieszkania. Bo niestety teraz boom to jest na sprzedaż mieszkań niestety, a nie wynajęcie. Polecam również popatrzeć po ogłoszeniach supermarketów.
Tylko, że ja nie wiem czy ten problem dotyczy Wojtka (Jodle).
Posty Komy dotyczące stancji są z 4 września najpóźniejsze...i nie wiadomo czy aktualnie ten problem też Ją dotyczy...ja nie mogę zwlekać.
Mam nadzieję, że jutro zdołam coś znaleźć.
Myślałam, że ja stancji nie znajdę to z bursy skorzystam...a tu nici z tego.
Dziękuję za wszelkie rady.
W ramach rozgrzewki przed 1 października: http://tvnlingua.onet.pl/narodowy_test_jezyka.html#1
Sprawa wyglada tak ze ze stancjami w Puławach jest naprawde dosc ciezko. W internecie jedyne co znalazlem to oferty sprzedazy:/ Szukalem rowniez w anonsach, rowniez nic. Wpadlem w koncu zdesperowany zeby poszukac w supermarketach na tablisach ogloszen. Znalazlem ogloszenie, ale co widze, zastrzezenie ze only "dziewczyna":
Przypomniałem sobie właśnie, że na 6 Sierpnia w Puławach, to jest dokładnie między byłym Syndykatem, a wjazdem na stary most, jest taki sklep z oknami. Można by tam pójść i spytać się czy nie mają wolnych lokum. Dziwne? Otóż nie. Sklep ten jest w posiadaniu praktycznie całego (jak nie całego) obskurnego budynku za żelazną bramą. Kiedyś wynajmowałem tam salkę prób, ale musieliśmy się przenieść, bo przerabiali tam wszystko na mieszkania. Wiem, że już ktoś tam mieszka. Można się zapytać czy ukończyli już inne lokale. W sumie może to aż sam się tam zaraz przejdę.
Niestety tam się jeszcze budują. Nawet sami nie wiedzą czy tam będą mieszkania czy jakieś lokale użytkowe. Odsyłali za jakiś czas, aby się zapytać, ale zapewne nie prędzej niż 2, 3 miesiące. Także tutaj spalone.
Temat przeniesiony do archwium.
31-56 z 56
| następna

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie