Praca licencjacka - cytaty a bibliografia

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,
Właśnie układam bibliografię w swojej pracy licencjackiej i mam pewien problem. Użyłem pewnego cytatu, który znalazłem w książce dostępnej w internecie (autor 1). W tym właśnie cytacie autor 1 cytuje kogoś innego (autor 2). W jaki sposób mam to uwzględnić w bibliografii? Nie znam tytulu książki do której odnosi się ten wewnętrzny cytat(autor2). W jaki sposób powinienem zaznaczyć cytat w samej pracy? Jeśli użyję go jako autor2 to później powinienem umieścić daną książkę w bibliografii. Niestety znam tylko tytuł ksiązki 1 której autor odnosi się do innego autora.
Proszę o jakąkolwiek pomoc, z góry dziękuję.
możesz użyć formuły quoted in: czyli cytowane w/przytaczane za i tutaj podać jako źródło książkę w której pojawił się cytat z innej pracy.
Jeśli chodzi o układ graficzny cytat w cytacie przytaczamy w pojedynczym apostrofie,można go też wyróżnić z cytatu danej książki kursywą u blokowym układem pisma dostępnym w opcjach formatowania.Czyli najpierw podwójny cudzysłów-cytat z książki 1 i w nim pojedynczy cudzysłów wprowadzający cytat z książki wspominanej w książce 1 a w nim może być tekst blokowy kursywą.
Te informacje czyli quoted in umieszczasz w przypisach dolnych lub końcowych.W bibliografii wymieniasz tylko książkę 1 jako źródło i reference book.

« 

Szkoły językowe

Zostaw uwagę