Zaluje ze na forum trafilam dopiero dzisiaj. Sama jestem z 3 r WSJO i z czescia opinii moge sie zgodzic, ale czesc pochodzi od jakichs frustratów.
Trudno mi zgodzic sie z tym ze wykladowcy nas olewali. Przez te trzy lata na pewno nikt mnie nie olał, ale moze tylko ja zadje sobie sprawe z tego, że studia to nie szkółka i nikt za raczke mnie nie poprowadzi. Owszem przykrecili mi srube, ale teraz oceniam to dobrze. Żeby nie było nieporozumień - ja tez mam egzaminy w plecy i czeka mnie wrzesień - ale wiem co zawaliłam i nie zwalam tego na wykladających.
Ktos pisał, ze szkoła jest biedna. Jakos tego nie widze. Nie uwazam sie za specjalnie obrotna, ale problemu z dostepem do ksiazek i materialow nie mialam. Zreszta co roku jest coraz lepiej. Porownajcie warunki na innych uczelniach. Ja sie tym interesowalam na 2 r. kiedy chcialam sie przeniesc. Przeszlo mi jak sie okazalo ze gdzie indziej grupy sa wieksze, zajecia takie same albo nawet gorsze a zakuwanie identyczne. Pozatym jakos na UAMie nie widzialam takich udogodnien dla studenta jakwe wsjo
Co do pracy - szanse sa identyczne jak po uamie czy innej uczelni. Mam znajoma ktora pracuje w doradztwie personalnym - nikt nie patrzy na szkole jaka sie konczylo a na umiejetnosci i latwosc komunikacji na rozmowie, poprawnie napisane papiery. szkola to rzecz drugorzedna. Zreszta po wsjo mozna znalezc niezla prace. Laska z japonistyki bodaj z zeszlego roku dostala prace w japonskiej firmie i miala jechac na szkolenie do japonii. Nie znam osobiscie ta informacja to \"przeciek\" :)
Zgadzam sie z tymi, ktorzy uwazaja ze przesiewy sa konieczne dla utrzymania poziomu. Najłatwiej jest pluc na anonimowym forum a najtrudniej przyznac sie ze trzeba kuc i sie uczyc a nie placic i przechodzic.
Obiektywnie porownac mozecie szkole na tle innych - nawet tych z Poznania - w Perspektywach byl w czerwcu raport czy ranking niepanstwowych i wsjo w Poznaniu zdecydowanie wyprzedza inne szkoly - zajrzyjcie tam.
Ja jestem zadowolona a wysilam sie zeby to pisac dlatego, ze wg mnie nie w porzadku jest plucie na szkole, której jedyna winą sa wady kilku frustratów co nie zaliczyli pnja czy hj.
Zreszta polecalam szkole znajomym.