NKJO Kraków

Temat przeniesiony do archwium.
Hej. dostałam sie na zaoczne filologia ang. z j.niemieckim. Prosze napiszcie czy jest ciężko z tym niemieckim bo w szkole nie maiłam go za dużo:( i czy od razu na zajęciach wszystko jest po angielsku(wykłady)??? Prosze o szybkie odpowiedzi Może być na moje [gg]
Napisalam do Ciebie na gg, ale Cie nie zastalam. Studiuje zaocznie w nkjo w krakowie, to samo, co Ty. Wiec moge odpowiedziec na Twoje pytania, ale chetniej prywatnie niz publicznie:)
up..up...up... ja również prosze o jakąkoliwke opinie na temat tego niemeickiego... sama chcę tak złozy papier ale moj niemiecki to tragedia... ja to jest z tym niemeickim? no w koncu tj. j. ang z niemieckim wiec??... jak cos to prosze na moj nr gg... 9663630
jestem zainteresowana tym nkjo w krakowie ale nigdzie nie moge znalezc jego strony, zeby jakichs konkretow sie dowiedziec ;/ :P
chcialabym wiedziec czy wszystko musze zdawac na rozszerzonym, ile kosztuja zaoczne, czy wogole sa takie etc.
z gory dzieki za jakakolwiek info:)
http://www.go.edu.pl/ to strona NKJO UJ.
dzieki wielkie ;)

"W wypadku wyboru j. polskiego wymagany będzie certyfikat potwierdzający znajomość j. niemieckiego na poziomie co najmniej B1, wg. Europejskiego Systemu Opisu Kształcenia Językowego Rady Europy lub ocena na świadectwie ukończenia szkoły średniej." czyli jesli wybiore polski to nie musze miec tego certyfikatu- wystarczy ta ocena na swiadectwie?

wszyscy chcecie uczyc po tych studiach? :P
Co do tego niemieckiego:

na początku przyjmują sporo osób (bo wiadomo, kasa) a potem jest baaardzo trudny egzamin, kończący się dla wielu studentów pożegnaniem ze studiami. Niestety zajęcia nie są podzielone wg poziomu zaawansowania, są nudne, nieadekwatne do późniejszych wymagań.

Mnie NKJO bardzo rozczarowało.
kurcze, zniechecilo mnie to troche... ale coz, mam jescze troche czasu;p moze ktos jeszcze sie wypowie. w kazdym razie dzieki za odp :)
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - tłumaczenia