TŁUMACZ

Temat przeniesiony do archwium.
Witam
mam pytanie..jakie sa w naszym cudownym kraju szkoły tlumaczy oprocz tej slynnej w Poznaniu?????
bardzo bym prosila o jakies linki czy dane
z gory dzieki
a czy ta w poznaniu jest dobra?
hmm prywatne czy państwowe? bo ja wlasnie sie dostalam na Uniwerek Śląski.dokladnie jest to fil.angielska-program tłumaczeniowy z j.arabskim. czyli jak przetrwam 5 lat bede tlumaczem :D wiem ze jeszcze jest profil tlumaczeniowy ale jako drugi jezyk maja niemca. looknij sobie www.us.edu.pl
ja polecam Podyplomowe Studium Przekładu na UWr. - dużo praktycznych rzeczy, mało bzdetów, profesjonalna kadr,a pzdr.

http://www.ifa.uni.wroc.pl/
Dlaczego zadna strona www zwiazana z UŚ nie działa??
moze i ta szkola jest dobra, ale: po pierwsze bardzo droga a po drugie zeby zostac przyjetym to juz na wstepie trzeba miec magistra filologii (angielskiej lub niemieckiej). podobno czasem robia wyjatek dla studentow V roku, ale malo ktorego studenta stac na to zeby zapalci 6-7 tys zlotych za semestr.
a tak wogole to jakis czas temu na forum byla dyskusja na temat tej szkoly - byl m.in. link do jej strony domowej. musisz poszukac.
już działa :)
już działa :)
SA W KRAKOWIE, WARSZAWIE, LODZI, POZNANIU. TO SA TE CO ZNAM.
>drugie zeby zostac przyjetym to juz na wstepie trzeba miec magistra
>filologii (angielskiej lub niemieckiej)

nie trzeba.
Bede wdzieczna, jesli cos wiecej powiedzialbys o tych szkolach dla tlumaczy..szczegolnie interesuje mnie Krakow.

Z gory dziekuje za odpowiedz na mail [email]

Pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Studia językowe