nauka arabskiego

Temat przeniesiony do archwium.
hej! szukam jakis stronek dotyczacych nauki arabskego znacie jakies?
boze po co ci ten jezyk
przyda ci sie wogule do czegos?????????
Słyszałaś o czymś takim jak pasja? Nie każdy patrzy na nukę, studia wąskotorowo z jedynym pyttaniem \'co ja będę po tym robić?\' Trzeba byc dosyc krótkowzrocznym, aby nie widziec korzyści z arabskiego (zwłaszcza ostatnimi czasy).
pozdrawiam
A co ma wspolnego pasja z tym co dzieje sie na swiecie??Jesli chinczycy zaczna tak robic to chinski stanie sie twoja pasja?Mylisz troche pojecia.Ale ok to twoja sprawa
po co? a po to ze jest malo specjalistow i tlumacze sa potrzebni f.e. wlasnie dlatego ze ludzie pytaja a po cholere ci to.. a co do stron wystarczy poszukac w googlach, ew. zobacz www.arabia.pl
ja nie mam wyjscia bo bede miala na studiach ten jezyk
Niemadry jest ten , komu sie wydaje, ze nauka egzotycznego jezyka na nic sie nie przyda! Po pierwsze pasja, po drugie - jakbyscie chociaz troche przejrzeli na oczy, to byscie zobaczyli ze znajac taki jezyk mozna znalesc cholernie dobra prace! Sama zaczne studiowac koreanski i jestem z tego zadowolona i wrecz dumna i nie obchodzi mnie , ze jakis student np zarzadzania i marketingu wytyka mi , ze po tym nie bede miala pracy. Guzik prawda! To wlasnie ze wzgledu na to, ze jest tak malo specjalistow, mamy wieksze prawdopodoienstwo, ze zostaniemy zatrudnieni. A zreszta co tu mowic...od tylu lat sprzeczam sie z takimi ludzi, a przeciez to i tak nic nie daje...

Obronczyni Praw Jezykomaniakow :P
Witam

Jesli cos to pomoze, to zajrzyj na http://www.planetaislam.com/arabski.html tam jest pare ciekawych linkow... ;)
Osobiscie korzystalem z programu - dema - z http://afl.ajeeb.com/ calkiem przyjemne dla baaardzo poczatkujacych (i znajacych juz nieco angielski, bo serwis nie jest niestety po polsku)
Nie zgadzam się z Tobą. Arabski jest trudnym, ale interesującym językiem, którego warto się uczyć, gdyż niewiele osób w Polsce go zna, a po drugie znając ten język ma się przed sobą wiele ofert pracy choćby w ambasadzie. A pasja i fascynacja Wschodem nie są wystarczającymi powodami do nauki tego języka tak odmiennego od indoeuropejskich? Przemyśl to.
a nie ma jakiejs polskiej stronki do nauki jezyka arabskiego np takiej jak Ta ? planeta islam posiada fajne linki ale tylko wtedy kiedy znasz angielski. pozdrawiam
Polecam książkę "JAK TO POWIEDZIEĆ PO ARABSKU"autor:Abdulla Hassan Wagialla dostępna w każdej dobrej księgarni językowej.Książka zawiera rozmówki i słownik(5000słów).Ale musisz wiedzieć ,że arabskim posługuje się 300milionów ludzi i jest mnóstwo jego dialektów, ddlatego najpierw wybierz jakiego pragniesz się uczyć.Ja się uczęEgipskiego arabskiego.
Arabski jest moją pasją tak jak inne języki dzięki ,którym mogę się porozumieć z innymi ludźmi w innych krajach.
Pozdrawiam wszystkich poliglotów!
Jeśli chcecie nauczyć się arabskiego, a z tego co widzę dużo osób tutaj ma takie plany, zajrzyjcie na www.nauka-arabskiego.blogspot.com

Nauka arabskiego przez słuchanie i tłumaczenia piosenek! Łatwa i przyjemna metoda poznawania nowych słów i gramatyki.

Umieszczam tam teksty piosenek arabskich, tłumaczenia, dokładne wyjaśnienia poszczególnych wersów i dużo innych przydatnych rzeczy.

Stronka dopiero się rozwija, ale mam nadzieję, że pójdzie to szybko i łatwo.

Jeśli macie jakieś szczególne prośby odnośnie piosenek, piszcie, a postaram się je przetłumaczyć:).

Oczywiscie wszystko za darmo.
Pozdrawiam!
Ponad dziesięć lat temu będąc w Libii jako pracownik Polserwisu uczyłem się arabskiego potem okazało się, że był to berberyjski arabski.
Co do odpowiedzi na pytanie czy warto się go uczyć to jeden z kolegów, który pracuje w Dubaju jako geolog zarabia 11 000 funtów miesięcznie.
W Dubaju jest dość dużo Polaków spawaczy, którzy obsługują port a w Abu Dhabi jest spora polska komórka geodezyjna.
Ucząc się arabskiego warto wejść na aljazeera.net/ jest wersja angielska i arabska ( w arabskim literackim ale nie znam tego języka na tyle by to oceniać, co najwyżej potrafię zamówić mięte w Trypolisie).
Szkoda, że ostatnio David Frost opuścił tę stację, bo to znaczy, że straciła niezależność.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Studia językowe