ustny NKJO

Temat przeniesiony do archwium.
Pacie już ustne w NKJO? Napiszcie jakiego rodzaju są pytania, o czym i jak wygląda cały egzamin i jak plasuję się punkty,ja się do NKJO wybieram za rok,
hej w moim przypadku było tak . Weszłam od progu wszystko po angielsku . Wylosowałam pytanie. Stała koło mnie jakaś pani i skorzystałam z okazji żeby użyć zwrotu Am I to choose the question at random ? Potem jakaś scenka z zemsty i topick do omówienia. Więcej napisałam wątku zatutułowanym NKJO egzamin ustny. Poczytaj sobie co dokładnie napisałam , bo już nie wiem. Które NKJO to cel.
Na UG wyglada tak:

wybierasz artykul (wyciety z gazety nalkejony na A4, wiec dosc dlugi) i karteczke z dwoma topikami.

Musisz:

1) przeczytac artykul i go zreferowac.
2) przeczytac wybrany fragment tekstu na glos
3) omowic jeden z topikow (wybrany przez siebie)

Zadnych obrazkow nie bylo.

POzdrawiam,
KOciamama.
U mnie było troszke inaczej - losowaliśmy temat, który trzeba było omówić. Topiki były bardzo rożne, mnie akurat trafiło sie "czy lepiej jest być nauczycielem w podstawówce, czy w liceum albo na universytecie?", ale kolezanka miała np temat "jak nauczyc dzieci radzić sobie ze stresem"..
Nie mielismy czasu na przygotowanie, komisja powiedziałą tylko "ok, you can start":))) Mówisz co masz do powiedzenia, a oni potem zadają pytania.. A oceniana jest poprawność gramatyczna i płynność Twojej wypowiedzi.. Ale egzamin jest do zdania:) Do którego NKJ sie wybierasz jeśli mozna wiedziec?
do Wrocławia
a czy ktos miał juz wczoraj ustny w NKJO we Wrocławiu? Piszcie jak było, o co pytali, jaka atmosfera itp.
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa

Zostaw uwagę