Deadline for medical courses in the UK

Temat przeniesiony do archwium.
Siemanko :)
Termin wyslania aplikacji UCAS dla wszystkich, ktorzy chca studiowac kierunki zwiazane z medycyna mija dzisiaj :-) Mozecie wyjsc z ukrycia i pochwalic sie gdzie wyslaliscie aplikacje i ewentualnie, co napisaliscie w PS?

Ja wyslalem na OXF. A100.
Tylko na Oxford? Gratuluje pewnosci siebie.
Nie, to nie tak. Prawde mowiac, nie sadze, ze mi sie uda...ale probowac warto. Zrobilem tak, bo szkoda mi bylo tych 10 funtow, ktore musialbym doplacic.
A Ty skladales na cos?
Widze ze nie za powaznie myslisz o studiowaniu w medycyny w UK jesli szkoda ci zainwestowac 10 funtow w przyszlosc ;). Skladalam w zeszlym roku, teraz studiuje w Manchesterze.
W takim razie gratulacje! :-)

A propos Twoich mglistych insynuacji, to mysle jak najbardziej powaznie. Nie wydaje mi sie, zeby zlozenie papierow na wiecej uczelni duzo zmienialo, gdybym sie nie przygotowywal - od tego zacznijmy. Bardzo szanuje Manchester i Imperial College London, i co tylko, ale chce isc na Oxford. Co absolutnie nie znaczy, ze jestem pewien, ze sie dostane - co zreszta napisalem wyzej. All.
W takim razie gratulacje! :-)

A propos Twoich mglistych insynuacji, to mysle jak najbardziej powaznie. Nie wydaje mi sie, zeby zlozenie papierow na wiecej uczelni duzo zmienialo, gdybym sie nie przygotowywal - od tego zacznijmy. Bardzo szanuje Manchester i Imperial College London, i co tylko, ale chce isc na Oxford. Co absolutnie nie znaczy, ze jestem pewien, ze sie dostane - co zreszta napisalem wyzej. All.
Jakich mglistych, moje insynuacje sa jak najbardziej przejzyste :P.

Zlozenie papierow na wiecej uczelni zmienia bardzo duzo (przynajmniej ze statycznego punktu widzenia) biorac pod uwage ze wiekszosc kandydatow aplikuje na 4 uczelnie (i to nie tak oblegane jak Oxford) a tylko 0.4 % otrzymuje 4 oferty, 3 % trzy oferty, 25% jedna a 60 % zadnej. Wiekszosc kandydatow jest doskonale przygotowana, wiec to w duzej mierze kwestia loterii. Jezeli twoim priotytetem jest studiowanie na Oxfordzie a nie studiowanie medycyny to ok, faktycznie nie ma sensu aplikowac na inne uczelnie. Tak czy inaczej zycze powodzenia .
Ciesze sie, ze to napisalas, bo teraz - wreszcie! - Cie rozumiem. Tak, myslac w ten sposob, istotnie powinienembyl zlozyc papiery na 4. Jednak mam jeszcze medycyne w kraju, ktora stoi na rownie wysokim poziomie, co w UK, a moze i wyzszym (inny sposob nauki though). Uznalem - moja 'skromnosc' - ze albo medycyna na Oxf albo nic :-) Dlatego zlozylem tylko na Oxf.

Mysle, ze doskonale przygotowana to przesada. Wiekszosc wie, czego chce i to rozumiem, ale ich przygotowanie - wymierne - czyli oceny, dyplomy itd. moze nie korespondowac z ich aspiracjami.

Nie wiem czy znasz taka hipoteze czerwonej krolowej. To co prawda biologiczne prawo ale ciekawe. Chodzi o to, ze - przykladowo - antylopa nie musi byc najszybsza, aby przezyc atak lwa; wystarczy, ze bedzie szybsza od innej antylopy. Ja nie sadze, ze bede tam gdzies na pierwszym miejscu. Bardziej pod koniec, ale jednak...

Swoja droga, dziekuje za statystyki. Bylem ich ciekaw :-)

Pozdr!
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Programy do nauki języków

»

Olimpiada języka angielskiego