Studia w anglii. Co oznaczają te skróty?

Temat przeniesiony do archwium.
Witam! Jestem w 2 klasie LO. Zdecydowałem się aplikować na studia do GB. Czy nie za późno podjąłem tę decyzję? Wybrałem University of Kent, wydział Multimedia Technology & Design: http://www.kent.ac.uk/courses/undergrad/subjects/multimedia.html W zakładce requirements jest napisane:

Offer levels

A/AS level 320 points (3.5 A level equivalents) inc BB at A level, IB Diploma 33 points inc 4 in Mathematics or IB Diploma with 16 points at Higher inc 4 in Mathematics.

Required subjects

- GCSE Mathematics grade C

Co oznaczają te A/AS, BB itp itd i jak to się ma do polskiej matury?

Znalazłem jeszcze to: For entry to year 1 of our undergraduate degree programmes, we usually require students from Poland to have completed their Matura (Swiadectwo Dojrzalosci) with high marks in at least two extended level subjects. Offer levels vary depending on the course and some courses may state specific required subjects. 'Maths GCSE' may be required which means that students must achieve high scores in maths.

Zrozumiałem, ze musze zdawać przynajmniej 2 przedmioty w rozsz. + opcjonalnie dodatkowe przedmioty. U nich nie ma tak jak w Polsce, że na dany kierunek jest wymagany jakiś przedmiot? Np. idąc na europeistyke: gegra + wos. U nich jest dowolność?
edytowany przez damian81293: 21 lis 2010
>>>Matura
...Oczywiscie ze musisz miec mniej wiecej z tego kierunku na ktory chcesz aplikowac. Nie ma az takiej dowolnosci. Tutaj tez jest mowa o matmie -
2 rozszerzone - poszukaj na stronie 'faculty' jakie przedmioty wymagaja to twgo co chcesz studiowac.
Aha i jeszcze, oczywiscie masz potwierdzona znajomosc jez. ang. Poszukaj wymagania.

Zrozumiałem, ze musze zdawać przynajmniej 2 przedmioty w rozsz. + opcjonalnie dodatkowe przedmioty. U nich nie ma tak jak w Polsce, że na dany kierunek jest wymagany jakiś przedmiot? Np. idąc na europeistyke: gegra + wos. U nich jest dowolność?[/quote]

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie

Zostaw uwagę