Studia w UK

Temat przeniesiony do archwium.
31-35 z 35
| następna
Oliwka nas zawsze uratuje! :))))))) Szczęśliwszego 2013 wszystkim!
KolorowaKredka - jak miło, że w końcu ktoś się odezwał, kto startuje do Glasgow, do tej pory byłam sama z tą decyzją :D Jasne, że dam znać - mam nadzieję, że Ty rownież :)
Oliwkowa - dziękuję za wytłumaczenie - choć myślę, że ten Master różni się chyba tym od BSc, że muszę studiować te 5 lat, a na Bsc te 4, tak?
Myślę też, że jest trochę różnicy w kolejności, bo skoro mam German/Psychology, to może większy nacisk kładą na język.. sama nie wiem.
Dodatkowo trochę mnie nurtuje fakt, że licencjat w Szkocji jest bezpłatny, więc czy studia pod ozn Master są płatne, tak jak w przypadku mojego kierunku?
Cytat: nela_k
Oliwkowa - dziękuję za wytłumaczenie - choć myślę, że ten Master różni się chyba tym od BSc, że muszę studiować te 5 lat, a na Bsc te 4, tak?

Jesli mowimy caly czas o szkockim MA (undergraduate), to trwa dokladnie tyle samo, 4 lata.

Cytat:
Myślę też, że jest trochę różnicy w kolejności, bo skoro mam German/Psychology, to może większy nacisk kładą na język.. sama nie wiem.

Pokaz mi dokladnie link uczelni o jaka Ci chodzi, to powiem na przykladzie, zeby dobrze wytlumaczyc.

Na university of Dundee jest tak, ze nie mozesz studiowac samego jezyka, tylko jako polaczenie z innym kierunkiem (np. wlasnie Psychology). to w jakiej kolejnosci jest napisane nie ma zadnego znaczenia. u nas na pierwszym roku german jest jednym modulem, psychologia drugim i do tego musisz dobrac jeden modul z wybranych (historia, geografia, politics, cos innego co chcesz, w razie czego moge wyslac jakies pdfy z lista kierunkow). niezaleznie czy dany modul z nich pozniej zrobi Ci pelen degree czy jest tylko dodatkowy, masz identyczna liczbe godzin i zajec jak wszyscy inni ktorzy robia ten modul. ta zasada dotyczy oczywiscie pierwszych dwoch lat, bo w miare jak sie specjalizujesz, te dodatkowe moduly znikaja i masz tylko przedmioty z Twojego degree. ja np. w tym roku (2 rok, 2 polrocze) mam 2 moduly zajete przez psychologie i jeden przez angielski (robie MA English and Psychology). na trzecim roku mam zamiar jednak zrezygnowac z joint degree czyli polaczenia English and Psychology i studiowac wylacznie psychologie - w zwiazku z tym bede miec wszystkie 3 moduly z psychologii.

Cytat:
Dodatkowo trochę mnie nurtuje fakt, że licencjat w Szkocji jest bezpłatny, więc czy studia pod ozn Master są płatne, tak jak w przypadku mojego kierunku?

poprawka - studia UNDERGRADUATE sa bezplatne, wiec niezaleznie czy robisz BSc undergraduate czy MA undergraduate, to masz darmowe. natomiast jesli bedziesz chciala po swoim MA undergraduate isc na "prawdziwego" magistra (postgraduate), to rzeczywiscie za tego postgraduate bedziesz musiala sobie zaplacic. chyba, ze zamarzy Ci sie zamiast tego doktorat od razu, ale to juz zupelnie inna bajka stricte nt psychologii, ale to juz musialabym Ci opowiadac i opowiadac :P
Hejka! Zarejestrowałam się na IELTS, ale nie podałam tych 5 uniwersytetów. Czy tak może być, po prostu wysłałabym te wyniki z maturą? Czy w referencjach podaje się adres szkoły czy mojego nauczyciela? pozdrawiam ;)
Hej, mam pytanie:
Czy jeśli mój korepetytor wysłał referencje z mojego komputera, to nie jest nic złego? Akurat u niego nie było przez tydzień komputera i skorzystał z mojego. Wiem, że to głupie pytanie, ale postanowiłam się upewnić, bo Personal ID mamy takie same... Proszę, odpowiedzcie :)
31-35 z 35
| następna

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie