Podczas wypełniania mojej aplikacji UCAS natrafiłam na pewnien problem związany z liceum. Zawsze byłam jedną z lepszych uczennic, ale w drugiej klasie natrafiłam na pewne problemy ze strony nauczycielki i dostałam poprawkę z matematyki, której nawet nie miałam szans zdać, więc musiałam powtórzyć drugą klasę. Z tego powodu zmieniłam też szkołę, a potem zmieniłam raz jeszcze - teraz kończę trzecią klasę. Nadal mam najlepsze wyniki matur w klasie i te problemy szkolne nie odbiły się na stanie mojej wiedzy, myślę, że jestem w stanie dostać się na jedną z lepszych uczelni w Szkocji. Mam pytanie - czy wobec tego powinnam wpisywać w sekcji "education" wszystkie 3 szkoły? Czy może tylko jedną, skoro szkoły nie oglądają świadectw, tylko wyniki matur? Bo nie wiem, jak mogłabym się z tego tłumaczyć w Personal Statement - nauczycielka była wredna? To nie brzmi zbyt dojrzale. No i takie zmienianie szkół też przedstawia mnie jako osobę, która nie wie, czego chce. Czy zatem wpisanie jednej szkoły nie byłoby nalepszym rozwiązaniem? Jeśli ktoś ma jakiś pomysł to bardzo proszę o odp :)