studia w HOLANDII lub DANII po angielsku - pytanie

Temat przeniesiony do archwium.
Witam Wszystkich,
w ostatnim czasie zainteresowałam się bardzo studiami ekonomicznymi. Ale chciałabym odbyć je w lepszych warunkach niż dotychczasowy fakultet, czyli po angielsku i za granicą. Biorę pod uwagę Anglię, Szkocję, Holandię i Danię.
(Wiem, ze to być może duży rozrzut państw, ale nie chcę zostać na lodzie, jeśli nie dostanę się np. do UK).

Co do nauki w Wielkiej Brytanii moje wątpliwości na tym forum zostały już rozwiązane. Mam jednak pytanie odnośnie aplikacji do Holandii i Danii.

Na stronach internetowych biur, które przygotowują do wyjazdu właśnie tam, jest napisane, że do obu krajów są potrzebne: list motywacyjny oraz referencje.
Nie mogę natomiast znaleźć potwierdzenia tych informacji na stronach uniwersytetów obu państw, np. uczelnia w Amsterdamie podaje tylko wymóg listu motywacyjnego, egzaminu z angielskiego i polskiej matury z matematyki. W Danii (konkretnie Aarhus) nie ma natomiast wypisanego ani listu motywacyjnego, ani referencji. (No chyba że ja ciemnotą jestem i nie potrafię tego znaleźć...) Może polskie biura przygotowujące do aplikacji dezinformują kandydatów?

Czy ktoś się może orientuje, jak jest naprawdę?

(Przeczytałam na tym forum, że w Holandii trzeba tylko list motywacyjny, a do Danii obie rzeczy - ale gdzie mogę znaleźć potwierdzenie tych informacji?)

Będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi.
Czy ktoś mógłby odpisać? :)

»

Pomoc językowa