przeliczanie ocen polskich na angielskie, pomozcie

Temat przeniesiony do archwium.
Witam pytanie jak w temacie... poniewaz w jednym zrodle pisalo ze ocena C to jest 4,5 a w innym ze to jest 3 na polski... ide do collegeu w angli i nie ukrywam ze kozystniej bybylo ze by to bylo 3:p
Pomozcie prosze...
naprawde nikt nie wie??:(
najlepszym zrodlem to bedzie sama college. Napisz o jaka college Ci chodzi, co i kiedy bedziesz studiowal - wtedy cos znajdziemy.
no wiec tak: to jest Oaklands College i chce tam studiowac A levels- Chemistry, Maths,IT i moze Biology, tu jest stronka- www.oaklands.ac.uk/. Jesli nie ten college to ewentualnie Maritime Greenwich College i chcialbym zrobic NVQ LEVELS 2 AND 3 IN PHARMACY SERVICES- tu jest stronka http://www.greenwichcollege.co.uk/NVQ_in_pharmacy_services.htm . I mam jeszcze jedno pytanko-zeby robic a levels musze miec ukonczone 16 lat? Jesli np. za trzy miesiace mam szesnaste urodziny to moge isc na a levels czy musze zrobic jeszcze rok 11 i testy GCSE?
widzisz, jak teraz wiem szczegoly to moge cos napisac, ale i tak musze cos przypuszczac, zgadywac - czy mieszkasz w UK czy w Polsce?
Na A levels generalnie przyjmuja z dobrymi wynikami GCSE. Jak masz odpowiednie wyniki (ekwiwal z Polski) to moga przyjac. (Trzeba napisac email i sie dowiedziec prosto od nich) Tutaj tez rozumie, ze twoj poziom ang. jest odpowiedni na 'A' level. (Bo o tym nie piszesz)
Generalnie GCSE zdaje sie majac 16 lat i konczac High School - dlatego, prawie wszyscy maja tyle lat.
O NVQ - najpierw Level 1 - moze na Level 2 Cie przyjma (jak wyniki sa odpowiednie)
Dzieki:) a nie wiesz czasem jeszcze jak tą ocene obliczyc? bo wiem ze trzeba przetlumaczyc swiadectwo u przysieglego i on wtedy zamieni oceny polskie na angielskie i z takim swiadectwem idzie sie do szkoly. Jesli masz ocene C lub wyzsza(B, A) z danego przedmiotu to jestes przyjeta na kurs jesli ocena jest nizsza(D, E, F) to Cie nie przyjma... wiec nie wiem jak to przeliczyc? czy jesli mam C to to jest 3 czy 4?
zanim te swiadectwa beda tlumaczone (chociaz do konca nie rozumie dlaczego)i kto tak ci doradzil?
napisz email do college (to jest najlepsza rada). Bo gorzej, jak przysiegly napisze C a wtedy sie okaze, ze college uznaje to tylko jako D. (z F ciebie nigdzie nie przyjma-to jest 'fail')
W emailu napisz o co chodzi. Napewno odpowiedza - i wtedy bedziesz mial od zrodla.
a to da sie tak zrobic zeby poprosic przysieglego zeby popodwyzszał oceny o jeden stopien? bo z tego co wiem to nie wolno mu czegos takiego zrobic bo popełni przestepstwo i bedzie za to odpowiadał jak to zostanie przyuważone, wiec watpie zeby sie zgodził na takie cos..:( A te college o ktorych pisalem wymagają oceny C lub wyzsza na te kursy co chce isc.Od international students są wymagane takie same kwalifikacje czyli C lub wyzsze.
to jak wie ktos jak to z tymi ocenami jest?
nie wiem jak przetlumaczyc moje swiadectwo ukonczenia liceum ogulnoksztalcacego na angielski i jak przetlumaczyc oceny
Bardzo prosze o odpowiedz jak mam przetlumaczyc swiadectwo liceum ogolnoksztalcocego na jezyk angielski i jak przetlumaczyc oceny? czy mierny jest ocena ktora bedzie sie liczyc?
Z tego co sie dowiadywalam w moim collegu, to oni sa w stanie przetlumaczyc oceny ze swiadectwa Polskiego na Angielskie.
A co do A-levelsow, to zeby sie dostac na nie, trzeba miec naprawde wysokie oceny z GCSE, min. od A* - C, a wydaje mi sie ze C to jest jak 3/4.
Wsumie ocen jest kupe: A8, A, B, C, D, E, F, G i U.
Temat przeniesiony do archwium.

»

Pomoc językowa - tłumaczenia