Co zrobic by zacząc studia w UK?

Temat przeniesiony do archwium.
witam:) chcialabym poprosic o pomoc i doradztwo na temat studiow w UK. JEstem w anglii od roku, dopiero teraz zdecydowalam sie uczyc. Poszlam do pobliskiego collegu i zapisalm sie na kurs angielskiego IMPROVE ENGLISH nie wiem czy to dobry wybor dla mnie mam w grupie prawie samych anglikow...czy nie lepszy by byl dla mnie ESOl?czy to bedzie roznica jakas?
Jesli chce isc na studia w przyszlosci jaki kurs powinnam wybrac ? Nie mam zielonego pojecia o tym jak za wszystko sie zabrac i od czego zaczac...

czy to nie strata czasu uczeszczac na kurs typu IMPROVE ENGLISH czy ESOL? chociaz nauka angielskiego w grupie z rodowitymi anglikami da jakies dobre rezultaty lepsze nizeli na zwyklym kursie dla osob spoza anglojezczych panst?

Bardzo prosze o jakies informacje.........
Po pierwsze, przeczytaj strony Uniwersytetow co jest wymagane w sensie znajomosci jez. ang
Wtedy szukac 'providors' miejsca gdzie to oferuja. Musisz zaczac od najnizszego poziomu na ktorym sobie dajesz rade, az osiagniesz to, co jest wymagane.
Improve English - ten kurs nie jest po to - ty musisz miec 'potwierdzona wiedze' jez. ang - a ten kurs tego ci nie da.
ok dziekuje Ci za odpowiedz i pozdrawiam:)
a czy ESOL dla by mi te potwierdzenie wiedzy? czy to tez jest na tej samej zasadzie? Po roku nauki na Improve... bede miala egzamin w zaleznosci na jakim poziomie bede taki uzyskam level moge nawet miec level 2 czy to tez nie ma zadnego znaczenia? czyli to nauka tylko dla wlasnej wiedzy i przyjemnosci?
musisz sie zapytac co to Level 2 znaczy - gdzie w sferze przyjmowanie Ciebie na Uni to jest - nauczyciele powinni wiedziec.
Nie jestem calkowicie pena ale chyba level 2 to podobne do GCSE.
Przeczytaj:
http://serwisy.gazeta.pl/edukacja/1,78826,2841018.html?as=1&ias=2&startsz=x
Najlepszym wyjściem byłby kurs wyrównawczy z języka na uniwersytecie na który chcesz się dostać.Bo jest pewna różnica między językiem ogólnym wykładanym na kursach dla imigrantów a językiem na poziomie akademickim. Na taki kurs możesz zostać skierowana przez uczelnię jeśli zostaniesz zaakceptowana jako student.
W tym wypadku należy najpierw aplikować apotem skorzystać z oferty roku zerowego.
Innym rozsądnym wyborem byłby kurs przygotowujący cię do egzaminu IELTS i uzyskanie certyfikatu z wynikiem pozwalającym ci dostać się na wymarzony kierunek.
Bardzo często są takie kursy dla obcokrajowców tzw."0" level.
Zapoznaj się z ofertą uniwersytetów, wybierz co chcesz studiować i o niezbędne formalności i kurs językowy pytaj już u źródła na interesującej cię uczelni.
ja studiuje w UK ju teraz drugi rok - jakbys potrzebowala dodatkowych info pisz na [email] podrawiam serdecznie

JACEK
aaa wlasnie zapomnialbym o najwazniejszej info - jezeli dawalas mature "NOWA" to nie musisz zdawac IELTS..... znam i wiem :) hehe poza tym przysluguje Ci tzw tuition fee load oraz maintenance loan - a jak ci sie posczesci to moesz dostac maintenance grant ktorego nie musisz oddawac no i ALG - adult learning grant
wiecej info na mailu: [email]
Temat przeniesiony do archwium.

»

Studia językowe