Witam. Chciałbym prosić aby ktoś dokładnie opisał mi jak wygląda rekrutacja na angielskie studia. Chodzi mi tutaj o daty graniczne, koszty związane z rekrutacją, oraz strony które są potrzebne do poprawnego złożenia wniosku o przyjęcie na studia. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
najpierw zdecyduj na ktorym kierunku chcesz studiowac, poszukaj Uni i poczytaj na ich stronach. Tutaj w wyszukiwarce znajdzies multum postow na ten temat.
heir of slytherin
28 maj 2010
http://britishcouncil.home.pl/forum/index.php
lukaaaasss
29 maj 2010
ale to znaczy, że rekrutacja jest różna zależnie od uni? Domyślam się, że daty nie są identyczne ale koszty też są różne w zależności od uni?
Napisz co Cie interesuje, poszukamy odpowiedni Uni. Tak samo jak w Polsce, kazde Uni jest oceniane i ci ktorzy sie na tym znaja, to wiedza, ze X jest dobry na filologie, a Y na cos innego.
lukaaaasss
30 maj 2010
Myślałem o Szkocji dokładniej kierunku broadcasting albo journalism i przyjrzałem się bliżej jednemu z uniwersytetów pisząc nawet list z zapytaniem o warunki przyjęcia mianowicie był to Robert Gordon University znajdujący się w Aberdeen.
lukaaaasss
01 cze 2010
To co możesz mi coś polecić ewentualnie? Jakieś propozycje jeśli chodzi o Szkocje i journalism?
a na ktorym Uni byles? Co tam sie dowiedziales? Chyba jako przyszly student umiesz uzywac 'google' i przeczytac po ang?
lukaaaasss
02 cze 2010
No przecież napisałem, że zastanawiam się na RGU i do nich już pisałem i wszystko wiem... chodzi mi o inne ewentualne uniwerki w Szkocji w kierunku journalism... jeśli nie masz nic do polecenia nie słyszałeś jakichś dobrych opinii o innych uni to wystarczy odpowiedzieć.