chce studiować w holandii , jest ktoś kto prubowal

Temat przeniesiony do archwium.
31-56 z 56
| następna
Czy wybierając się na studia w Holandii macie zrobione juz certyfikaty z angielskiego, czytałam,że np. na univerek w Amsterdamie trzeba miec co najmniej FCE: A+, CAE: A/B+, CPE: B+ :/
no to zalezy gdzie z tym certyfikatem!jak wykładowy angielski to najlepiej miec toefla bo tego przedewszystkim uznają!a tak normalnie to certyfikat II stopnia z niderlandzkiego!z tym ze jest multum kierunkow gdzie mozna sie dostac i na początku jest kurs jezykowy(są nawet6 opcje bezpłatne)
własnie 29 sierpnia zaczynam IBL na hogeschool Drenthe!dostac sie to była kwestia wysłania papierów,pierwsze 2 miechy to kurs jezykowy a potem rok przygotowawczy do studiowania biznesu!najgorzej jest z kasom bo pracowac mozna tylko 10 godzin w tygodniu!a kosztuje to k***esko drogo!ale są stypendia!wiec pytam ludzie kto już cos takiegoi dostał.bo procedura prosta ale w3arunki niezrozumiałe
ktura osoba wie, gdzie leży holamdia
Ty w żadnym wypadku nie prubuj. Tylko nas skompromitujesz. Spróbuj postudiować słownik ortograficzny.
Jeżeli chceszstudiować na uniwersytecie w Amsterdamie język niderlandzi i ogólnie wiedzę o tejże kulturze, a chcesz tego się uczyć w tymże również języku musisz miec zdany test z języka holenderskiego(czyt. niderlandzkiego)-przez rok można uczęszczać na kursy przygotowywawcze przy uniwersytecie. Mimo to musisz mieć te wymagania certufikatowe z języka angielskiego o których wspomniałam, mimo,że uczysz się w ich ojczystym języku. Ponoć jest dużo książek do czytania w języku angielskim i to dlatego...trochę głupie to jest:/ale szkołę polecam, byłam widziałam choć dopiero w przyszłości będę się tam uczyc, narazie studia w Polsce.
hejka..
wie ktos moze ile wynosza koszty utrzymania w Holandi????? Dostalam sie do EUR w rotterdamie... ale wciaz nie mam zakwaterowania (moze ktos potrzebuje wspollokatorki???).
Moj [gg]
A co będziesz studiowała???A czy wczesniej coś studiowałaś w Polsce???Rozmawiałam ostatnio z Holendrami i powiedzieli mi, bo też się tym interesuję, że wynajęcie przez studenta jednego pokoju wynosi miesięcznie około 400 euro + rachunki a zycie tam w Holandii jest baaaaaaaaaaaaardzo drogie, tyle Ci moge powiedzieć, wiem bo doświadczyłam....
"nie próbuj" bejbe jak coś,jesli sie już tak spinasz na tą ortografię.
kochani a ja mam załatwiony akademik z własnym prysznicem z własnym pokojem (12mkw) (wspolna kuchnia i łazienka) z dostepem do internetu i bez żadnych rachunków za 260 jurkow na miesiąc!a mieszkanie jak sie bierze na spolke to podobno wychodzi rowniez cos koło tego.no i zalezy oczywiscie gdzie sie chce mieszkac centrum rotterdamu czy tez amstrdamu to juz ciezsza sprawa i moze kosztowac nawet 600 euro za klitke.no i mysle ze w tej sprawie nie ma co pytac holendrow bo oni zyja na troche innych standartach,najlepiej popytac polakow ktorzy tam zyja!ja pytalam i takie minimum socjalne w roterdamie dla malo wymagajacego polaka to ok 650 jurków.
ma ktos stypendium???jak sie takjie dostanie to jest ok 714 jurkow na łape co miesiac tylko warunki trzeba spelniac(kto wie?????cos???) [email]
akademik 250-300 euro miesiecznie.
a czy ktos studiuje w Maastricht?
Ja bym chciala isc do Fontys hogescholen a nie na uniwerek i ti wieczorowo a nie na dzienne.
bo 3 miesiacach studiow w holandiii stwierdzam:jeden z fajniejszych systemow,naprawde bardzo zorientowne na praktyke
gorzej z organizacja!
pozdrawiam,a i od 2006 maja mozna pracowac w holandii czyli rowniez zdobyc stypendium awiec zachecam bo jest fajno!
hi ja tez sie wybieram,ciekawe tylko czy to zniesienie okresu przejsciowego w maju 06 to na 100% ...mam nadzieje:-)
jak masz wyzywienie i chate za darmo to juz jest polowa drogi .... ja studiuje w Rijksuniversiteit in Groningen - English Language and the Culture, ale mimo iz mieszkam tu juz 3 lata, uczylam sie najpierw Holenderskiego (nawet jesli juz umialam), zdalam egzaminy ; Holenderski jako drugi jezyk (przymusowy papierek do studiow), no i zapisalam sie na studia.

Studia kosztuja 1,500 za rok. Place 200 euro na miesiac za szkole, i 150 euro za dojazdy poniewaz dojezdzam pociagiem co dziennie. Myslalam, ze stypendium dostane ale stypendium przysluguje tylko osobom, ktore: maja holenderski paszport (trzeba mieszkac 5 lat); byc po slubie i Twoj partner musi miec stala prace; lub pracowac tu 32 godziny na miesiac, co jest prawie niemozliwe, o prace tu teraz jest baaaaardzo trudno sama bym chciala znalezc prace (to moze bym miala te cholerne stypendium!). hehehehe ... tak na serio to jest na prawde ciezko znalezc tu prace, juz nie wspominajac nawet o stalej!

Jakies pytanka - chetnie pomoge jesli tylko potrafie!

[email]

Greet,
Moni.
ja studiuje anglieski i nie trzeba miec zadnych certifikatow .... wystarczy miec celujacy i bardzo dobre z jezykow (w moim prtzypadku) no i musialam zdac egzamin z 4 czesci: Nederlands als Tweede Taal - NT2!

That's all mate!

Greet,
Moni.

[email]
Hej
Chcialabym studiowac w Holandi. Mam prosbe czy mogla bys mi podac pare informacji na ten temat?
Z gory dzieki, pozdrowionka pa pa

moj mail: [email]
Hej ana
Ty studiujesz w holandi ja tez bym chciala. Mam orosbe czy mozesz mi przeslac pare informacji na ten temat?
Dzieki pa pa

moj mail: [email]
Hej mam na imie Andrzje wybieram sie na praktyki do Rotterdamu i jestem na etapie szukania mieszkania. Studiuje w Holandii ale niestety bliżej amsterdamu i musze zmienić lokum. Na jednym z forum internetowych czytalkem ze miałes sporo wspólnego z tym miastem więc mam nadziej że mógłbyś mi pomóc. Prosze prześlij mi jakies informacje gdzie bym mógł znaleść jakieś mieszkanko. Ja będe miał praktyki w Barendrecht to jest w południowej części miasta.

pozdrawiam i czekam na odpowiedz
ja chciałabym studiować na University of Twente ( UT) w Enschede tylko po angielsku i nic technologicznego ani biologicznego najlepiej sth like international relations czy ktoś się orientuje jakie kierunki tam obowiązują?
hey! a moglibyscie podzielic sie wiedza na temat universytetow w Holandii? (lub tez innego rodzaju szkol wyzszych?) bylabym bardzo wdzieczna! interesuja mnie przedewszystkim nazwy (moge odnalezc je w internecie) oraz polozenie :) buziaczki!
Hej! Nie bylabym zdolna podac nazw wszystkich Uniwersytetow w Holandii, ale gdybys bardziej sprecyzowala pytanie, moze moglabym Ci pomoc. Jaki konkretnie kierunek studiow interesuje Ciebie? Ja studiuje na Uniwersytecie w Maastricht i bardzo mi sie podoba. Wogole Holandia to na prawde przyjemny kraj...Powodzenia
Jak wygladala rekrutacja? co musialas zrobic, zeby sie dostac? studia masz w j. ang?
witam, mam prosbe, czy mozesz mi odpowiedziec jakie mam mozliwosci kontynuowania nauki na kierunku pedagogika w Amsterdamie. Jestem teraz na III roku, ale od wrzenia bede mieszkac juz na stale w Amsterdamie, chce kontynuowac nauke.
wlasnie usilnie poszukuje osoby studiujacej na Maastricht. obecnie robie MAQ na Malcie , ale przenosze sie odz wrzesnia na MA European Studies do Holandii.. Byloby super gdybys sie [email]
Jesli powiesz na kiedy, moge sie spytac. Mi sie wydaje moze troche tanszego pokoju znalesc. [email]
Witam, szystkim polecam bezpłatny poradnik na stronie: http://www.edu.info.pl/strona.php?2068
Temat przeniesiony do archwium.
31-56 z 56
| następna

« 

Pomoc językowa

»

Praca za granicą

Zostaw uwagę