Inter Lang & Text czy AXON? Krk.

Temat przeniesiony do archwium.
A może coś innego? Chcę się zapisać do dobrej, w miarę cenowo niedrogiej szkoły, ale tyle opinii czytam, że już sama nie wiem. O tych najwięcej dobrych opinii przejżałam.
Co wiecie o tych szkołach? Może jakieś mozecie polecić?

Jeszcze słyszałam o szkole Archer. (?)
Chodziłam do szkoły Axon i nie byłam zadowolona, byłam też na lekcji w Inter Lang& Text, ale lektorka prawie w ogóle nie używała j. angielskiego na lekcji, za to baaardzo dokładnie tłumaczyła gramatykę angielską po polsku. Jeśli jesteś w wielu szkolnym, nie zależy Ci na czasie, to może Inter Lang& Text będzie ci odpowiadał. Średnia wieku zdecydowanie poniżej 25 lat. Ja powróciłam do Callana, bo choć ta metoda nie jest doskonała, to przynajmniej cały czas używamy j. angielskiego i osłuchuję się z różnymi akcentami native speakerów- to duży plus.
W Axonie, choć lektorzy b. mili, to jednak organizacja szwankowała i raczej nie ma dużych szans, żeby w pół roku opanować 1 poziom. Poza tym część pieniędzy płaci się za lekcje przy komputerze bez udziału lektora, a wiadomo, że takie programy do nauki języków może bez problemu ściągnąć z netu. Poza tym w Axonie nie ma w ogóle native speakerów, niezależnie od poziomu, uczą sami Polscy.

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie