Angielski on-line, warto?

Temat przeniesiony do archwium.
Witam,
zastanawiam się nad rozpoczęciem nauki angielskiego on-line. Czy ktoś próbował uczyć się w ten sposób? Jakie efekty udało się osiągnąć i czy w ogóle się udało? Nie wiem czy warto próbować, czy nie. Do jutra mam czas na decyzję, bo chodzi o promocję na citeamie. Szkoła o jakiej myślę to London Institute of English http://www.institute-of-english.com/
Wie ktoś z Was jak wyglądają tam lekcje i czy to w ogóle daje jakieś pozytywne skutki?
Za rok matura, poziom mój to średniozaawansowany, a bardzo zależy mi na zdaniu rozszerzenia. Nie ukrywam, że taka nauka w domu przy komputerze byłaby dla mnie dogodniejsza.
Proszę o pomoc w podjęciu decyzji:)
Z mojego doświadczenia zajęcia internetowe, były bardzo dobrym dodatkiem do kursu językowego. Zdecydowanie plusem mogą one być dla osób, które mają daleko do stacjonarnej placówki.
Może sobie spróbuj uczyć się on-line za darmo, żeby sprawdzić czy Ci taki sposób nauki w ogóle odpowiada; np. na livemocha.com
bolko12, a jak wygląda taka nauka online? mniej więcej oczywiście. I czy jest tu ktoś jeszcze, kto miał z tym styczność? Eve, wydaje mi się, że mi odpowiada, ale u mnie ciężko z systematycznością. A znów korepetycje kończyły się odrabianiem pracy domowej chwile przed przyjściem nauczyciela i ogólnie nie powtarzałam nic przez cały tydzień. Przy komputerze spędzam dość dużo czasu i wydaje mi się, że mimo wszystko robiłabym te ćwiczenia itd (najwięcej uczę się robiąc ćwiczenia), a poza tym zaglądając do tego choćby trzy razy w tygodniu to już będzie dużo. Moje wątpliwości wynikają tylko z tego, że ta szkoła nie ma żadnych przykładowych lekcji i obawiam się, że może mi coś nie podejść i dlatego pytam czy ktoś próbował uczyć się w tym London Institute of English online?
edytowany przez whataya: 16 sty 2012
Cytat: bolko12
Z mojego doświadczenia zajęcia internetowe, były bardzo dobrym dodatkiem do kursu językowego. Zdecydowanie plusem mogą one być dla osób, które mają daleko do stacjonarnej placówki.

Mieszkam daleko od miasta, i byłoby to niezłe rozwiązanie, tylko, ze wolno tu chodzi internet