szkola językowa anglia

Temat przeniesiony do archwium.
Hej! wybieram sie na kurs jezykowy do Londynu polecono mi firme pośredniczącą "Mój-Londyn". Czy był ktoś może na kursie z tą firmą? Chcę jechac 26 czerwca do szkoły uczącej metoda callana. Może ktoś też się wybiera w tym czasie do Londynu? bardzo proszę o jakieś informacje na temat tej firmy!!
Hej.
Generalnie nie zapisywałbym się na żaden kurs z pomocą pośredników, wszystkie formalności można załatwić samemu i z pewnością wyjdzie Ci to taniej. Pośrednik przecież też chce na Tobie zarobić.
Wykupiłem kurs w Oxford House College, wszystko załatwiłem sam. W przypadku pośrednika zapłaciłbym prawdopodobnie nieco więcej. Przejrzyj strony internetowe szkół językowych. Wybieraj tylko te, które mają aktualne informacje i posiadają akredytację British Council. Unikaj szkół, w których ceny kursów są naprawdę niskie, gdyż najczęściej jakość zajęć jest dokładnie taka sama jak cena.
Osobiście na kursie językowym w Anglii nie byłem nigdy, wyjeżdzam dopiero 3 lipca. Zorientowałem się jednak nieco w ofertach i z londyńskich szkół moim zdaniem warto zwrócić uwagę na Oxford House College oraz King Street College. Ceny są całkiem w porządku, a jakość dość wysoka. Widziałem też wypowiedzi osób, które uczyły się w tych szkołach - były zadowolone.
26 czerwca to niedługo. Decyduj się jak najszybciej i kupuj bilet na samolot, bo ceny rosnąąąąą... No, chyba, że już kupiłaś ;)
Pozdrawiam.
Hej! Dzięki za rade ale jednak myslalm o posredniku moze i jest nieco drożej ale nie wiem jak mam to sama załatwić. A co z mieszkaniem ? oni też zalatwiaja! Nie mam znajomych w Londynie więc nie ma mi kto pomoc ze znalezieniem mieszkania. Moze wie ktoś coś na temat "Mój - londyn"?
Jeśli chcesz możesz wszystko załatwić sama. To proste.

Nawet ta firma, o której pisze podaje adresy internetowe szkól do których wysyła ludzi.
np. ta od metody Callana to:
http://www.abcschool.co.uk/home.htm

jak już masz stronę to jesteś w stanie załatwić wszystko - masz tam cennik.
Wypełniasz formularz na którym podajesz jaki kurs i kiedy. Szkoła również może ci załatwić zakwaterowanie - są różne warianty - również to podajesz w formularzu.
Później przelewasz im najczęściej jakąś zaliczkę i tyle:)
Jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości - napisz emaila do szkoly - odpowiadają zazwyczaj bardzo szybko.

Porównując ceny z Mój Londyn i ze strony szkoły - to ceny kursów są takie same, ale chyba ML pobiera wyższe opłaty za zakwaterowanie, no i jest jeszcze oczywiście opłata za pośrednictwo.

Załatwienie tego samodzielnie to naprawdę nic trudnego - tylko musisz na początek dokladnie przestudiować stronę szkoły. A jeśli to zrobisz będziesz mogłabyć z siebie dumna, że zrobiłaś to sama:)
Tak jest, podpisuje sie pod powyzszym obiema rekami i prawa noga ;)
Dzięki:) Mam nadzieje że uda mi się to zalatwić i niedlugo będe juz w Londynie. Pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.