Rzeszów - kurs do FCE oraz opinie o kilku szkolach

Temat przeniesiony do archwium.
Witam.

Jaka szkole jezykowa w Rzeszowie mozecie polecic? Mysle o kursie przygotowujacym do FCE. Ile cos takiego kosztuje w Promarze? (nie znalazlem zadnych konkretow na ich stronie)
Co sadzicie o szkole Future? Maja jakas strone? (tutaj na ang.pl ma sporo wychwalajacych komentarzy)
Jaka szkole prowadzaca tego typu kursy mozecie polecic? Jak to wyglada cenowo?

Wszelkie opinie, sugestie i przemyslenia w temacie mile widziane. :)

pozdrawiam i z gory dzieki za odpowiedzi.
Ja mogę Ci polecić British School. Uczyłem się u nich na FCE w ubiegłym roku. Nie podchodziłem wprawdzie do egzaminu, bo planuję dopiero CAE, ale naprawdę jest ok. Na tym poziomie uczył głównie Native Speaker, mówiący po polsku, tak że nie było problemu z ciężkimi rzeczami. Fajni ludzie i klimat, mnie się podoba i ciągnę dalej. Jest ok. Cena to było chyba 1500 zł za rok w ratach z książkami i materiałami.
W Promarze nigdy nie byłem osobiście, wiele słyszałem różnych opinii. Jedni chwalą inni krytykują, ale tak jest zawsze i z każdą szkołą. Po rozmowie telefoniczniej z sekretarką Promaru w ubiegłym roku i cenach... chyba nie chcę się tam uczyć.
To jest moja opinia, nie chcę ich krytykować bo nie znam metod ani podejścia. Nie wiem czy pomogłem, ale powodzenia.
Jeszcze jedno, to opisywane Future na ang.pl">ang.pl, to nie jest szkoła w Rzeszowie. O Rzeszowskim nie ma słowa na forum. Zbieżność nazw. A co do opinii o szkole na ich zakładce, to moja sugestia... nie wierzył bym w to. Ewidentnie są to opinie pisane przez pracowników tej szkółki. Wybacz, ale od dawna jestem gościem na ang.pl">ang.pl i widzę kiedy opinia jest obiektywna a kiedy to tylko reklama. Nie lubię tego. Powinni zakazać takich praktyk na portalu.
Jeszcze raz życzę powodzenia na egzaminie.
Dzieki, jasne ze pomagasz, kazda opinia jest cenna.

Mowiac o szkole Future, mialem na mysli ta: https://www.ang.pl/szkoly_jezykowe.php?sid=393 Nie zdawalem sobie sprawy, ze opinie w komentarzach na karcie szkoly moga byc reklamami.

Czy ktos z Was mial moze stycznosc ze szkola Next Door?

Pytam nie w sezonie, ale lepiej dowiedziec sie paru rzeczy wczesniej, niz zapisac sie gdzies na szybko i meczyc sie pozniej tracac przy tym czas i pieniadze.

Egzamin to poki co dosc odlegla przyszlosc, jeszcze w sferze planowania. :)
To jak, wie ktos cos?
Cały poprzedni rok spęziłam w British school i jest ok. Cena to 1400 a nie 1500, książki, xero i inne pomoce są darmowe, znają Cię po imieniu, co chyba jest fajne no i nawet jak opuścisz jakieś zajecia, to mają z Tobą kontakt mailowy. Poza tym zawsze mozna zgłosic sie, że czegoś nie pojmuję i wtedy są korepetycje (też gratis), wystarczy tylko sie umówić...rnW tamtym roku szukając szkoły dotarłam do Promaru, niestety cena mnie przeraziła, 2x drożej...rnPozdr.
Odswiezam troszke temat. Dziekuje za wszystkie opinie. Moze ma ktos jeszcze cos do powiedzenia?

pozdrawiam
Nie bardzo
OOooooo:) czyli już wiem jeszcze gdzie popytać :) dzięki:) bo ja zastanawiałam się nad Promarem ale ktoś mi tu właśnie odradził...nie tylko ceną ale i sposobem nauczania:P Aaaaaa o briTish School jeszcze nie słyszłąm...ale po Waszych opiniach widzę że szkółka jest oKI;) i pytanie jeszcze jedno....ile mniej więcej osób jest w grupach...??? w BSch???? i czy naprawdę można się przygotowac odpowiednio do matury i wogóle...????
Nie znam ceny kursów maturalnych, najlepiej do nich zadzwonić.
Numeru nie pamiętam, ale zaglądnij na www.britishschool.pl, tak są wszystkie dane miasta. Miłej nauki i powodzenia na maturze.
Rok szkolny coraz blizej, moze jescze jakies sugestie?
Myślę, że powinieneś przejść się po szkołach i sam wyczujesz w której czujesz się najlepiej. To bardzo ważne podczas nauki języka, taka moja rada...
?
Zgadzam się z Adamem. Atmosfera w szkole to połowa sukcesu. Dobrzy lektorzy chcą pracować tam gdzie lubią a atmosferę w szkole językowej tworzą pracownicy. To jest bardzo słuszna uwaga. Gdzie zadowolona załoga, tam dobra nauka.
Ostatnio były Targi Językowe.Tam wystawiały się największe szkoły językowe z Rzeszowa i można było na spokojnie zrobić wstępny przegląd tego co proponują. Warto. Następnym razem zaglądnijcie oszczędzi to wam czasu i kasy na telefon.
n/lk
ssss
Temat przeniesiony do archwium.