opinie o OLYMP - Wrocław

Temat przeniesiony do archwium.
Witam :)!
Bardzo proszę o opinię dotyczącą szkoły językowej OLYMP we Wrocławiu na Gajowickiej. Jest to szkoła mało znana, aczkolwiek blisko mojego domu. Czy ktoś tam uczęszczał? Pozdrawiam :)!
Odradzam. Szkoła ta jest na bardzo niskim poziomie. To chyba najgorzej zorganizowana szkoła we Wrocławiu. Brak organizacji uzupełniają beznadziejni lektorzy.
Zupełnie nie zgadzam się ze swoim przedmówcą. Zastanawiam się w ilu to szkołach musiał się uczyć, żeby dojść do takich wniosków. Zresztą słowo 'beznadziejne' sugeruje już, że nie ma on nic konkretnego do zarzucenia. Uważam, że lektorzy w Olympie są naprawdę dobrze przygotowani, zarówno metodycznie, jak i merytorycznie, a ponadto są niezwykle mili i pomocni. Na organizację również nie mogę narzekać. Uczęszczam do tej szkoły już dwa lata i wszystkim gorąco polecam!!!
hej, zgadzam sie z nikytą! szkoła może mała ale b sympatyczna. Ludzie kompetentni i atmosfera good. To moja druga szkoła callana i podoba mi się bardziej. Lektorzy nie wyklepują mechanicznie książki ale reagują jeśli coś nie jasne. I znaja wszystkich z imienia i nazwiska, nie jestes anonimowym człowiekiem. To miłe:)Polecam.
Oto kilka konkretów na poparcie moich słów o niskim poziomie szkółki Olymp: sekretariat czynny od przypadku do przypadku, spóźnienia lektorów na zajęcia, kwalifikowanie do grup na „sztukę”, czyli umieszczanie ludzi o różnych poziomach w jednej grupie. I trudno się temu dziwić, jeżeli szkółka ma tylko dwie sale. Najpoważniejszym argumentem przeciwko Olympowi jest bardzo luźne podejście do metody Callana. Miałem wrażenie, że lektorzy nie za bardzo orientują się jaką metodą uczą. Każdy robił co chciał. Brak spójności pomiędzy ich lekcjami. Zajęcia prowadzone były w bardzo wolnym tempie, co już zaprzeczało podstawowej zasadzie Callana, czyli wysokiemu tempu zajęć. Dzięki takiej szkółce jak Olymp ludzie wyrabiają sobie błędną opinię na temat samej metody. Szkoły uczące Callanem oferują 8 lekcji próbnych, z których warto korzystać. W ten sposób można świadomie wybrać lepszą ofertę, a nie kierować się tylko tym, że blisko i miło. To trochę za mało, żeby później wypisywać laurki takiej szkółce jak Olymp …
Witam, ucze sie jezyka angielskiego od 5 lat. Przez pierwsze dwa lata uczylam sie normalna metoda w szkole berlitz i lektor-bylam dosc zadowolona, jednak nie nauczylam sie mowic:/ gramatyka zawsze byla moja mocna strona, natomiast jezeli chodzi o mowienie- bardzo czesto mialam problemy z wymowa i poprawnym szykiem w zdaniu (biegle wladam j.niemieckim); poltora roku temu zapisalam sie na angielski metoda callan i widze ogromne efekty; najpierw chodzilam do szkoly Hello, a od roku ucze sie w szkole Olymp przy gajowickiej; dziwi mnie troche Pani/Pana opinia; wg mnie szkola uczy bardzo dobrze; w mojej grupie nigdy nie bylo zadnych spoznien i tempo bardzo szybkie!ale to chyab zalezy od lektorow; co wiecej spotakalam pania lektorke, ktora uczyla mnie w berlitzu:) i dwoch native speakerow ze szkoly hello; zatem szczerze polecam te szkole, jak na razie jestem bardzo zadowolona (cala moja grupa jest zadowolona); pozdrawiam
prawda jest ze z reguły szkoły callana daja 8 h próbnych (olymp tez) uwazam wiec ze trzeba z tego skorzystać i samemu ocenić czy sie podoba czy nie. dla mnie tempo jest ok, nawet ludzie z grupy czasami sie krzywią ze za szybko... czyli jak widac sprawa bardzo indywidualna.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie

Zostaw uwagę