Kraków: Gama Bell czy ILT ?

Temat przeniesiony do archwium.
Witam!
Chciałbym zapisać się do którejś z tych szkół językowych w Krakowie: Gama Bell albo Inter Lang & Text.
Niestety mam dylemat, bo obie są bardzo dobre, ale która jest lepsza?
Kto uczył się w którejś z nich proszę niech mi powie co przemawia za daną szkołą.
Z góry dziękuję.
Ja chodziłam do ILT. I było super. Egzamin nie stanowił żadnego problemu, bo faktycznie prowadzili intensywne szkolenie pod kątem egzaminu. No i mają fantastyczne wnętrza, bez dwóch zdań... Polecam
obie szkoły uchadzą za jedne z najlepszych w Krakowie, z GamaBell znam tylko 1 osobeę, która była umiarkowanie zadowolona, z ILT znam wiecej i slyszalem bardzo pochlebne opinie, takze moj glos idzie do ILT :)
Inter Lang.
Ja chodzilam do ilt i bylo rewelacyjnie. polecam.
PS.w tym roku tez bede tam chodzic na zajecia wiec moze sie spotkamy, kto wie?
pozdrawiam
Zdecydowanie ILT-super kadra,pełen profesjonalizm no i to szkoła, która powstała z pasji do nauczania jej założyciela, który nie żyje z dochodów szkoły ale z tłumaczeń i szkołę traktuje jak najukochańsze dziecko.
Miałam przyjemność brać udział w szkoleniach tłumaczeniowych tej szkoły.
Przy okazji poznałam jej uczniów i lektorów.Rewelacja,gorąco polecam.Aż mi się nie chciało wierzyć,że o tak porządnej szkole wcale nie jest w mieście głośno, no ale to chyba kwestia niskich wydatków na reklamę.
moj glos na ILT kolejny semestr tam własnie za kilka dni zaczynam, i jestem zadowolona. A przekonal mnie oprocz pozytywnych opinii na roznych forach, wlasnie brak krzyczacych reklam, atakujacyh ze wszystkich stron. (ze u nas najlepiej, najtaniej, najcudowniej itp.)

pozdrawiam i trafnego wyboru zycze
agatek
Ja chodziłem do Inter Lang&Text i byłem zadowolony. Teraz myśle o Business English,wiem, że mają taki kurs.
A ja jestem na Bell Kraków. Miła atmosfera, świetne zaplecze i rewelacyjna kadra lektorska!!
Up up up.

Rozważam kurs na poziomie CAE w ILT i bell.
Najbardziej zależy mi na uaktywnieniu wiedzy, rozwiązywać testy potrafię, rozumiem bardzo dużo, czytam literaturę w oryginale, oglądam filmy bez napisów.. tylko kiedy ja zacznę używać tych struktur? Która z tych szkół uczy bardziej, że tak powiem, życiowo? Czy bell jest warte tej oporowej ceny?
zapisalam sie do Gama-Bell od tego semestru wiosennego czy letniego jak kto woli. Uczyli u meza w firmie i byly to naprawde super zajecia.
Dobra dla mnie lokalizacja. Mam nadzieje, ze bede zadolona tak jak maz.
Z tego co wiem, to 2 najlepsze szkoly w Krakowie, mialem przyejmnosc uczeszczac do obu, osobiscie sklaniam sie bardziej ku ILT, mysle ze kadra - w obu - jest na podobnym wysokim poziomie, metody nauczania takze, w takim razie dlaczego jednak wybralem ILT ?.

1. Fantastyczne warunki pracy (wnetrza, sale, multimedia) ktore chyba moglyby konkurowac z kazda szkola w Polsce
2. Gros kursantow to studenci, co mnie bardziej odpowiada
3. Cena jednak duzo nizsza niz w GB.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Business English