Mike Mills, Metropolitan C., co polecacie?

Temat przeniesiony do archwium.
Witam!
Aktywnie poszukuję szkoły językowej w Wwie (Centrum, Mokotów). Zależy mi na małych grupach, profesjonalizmie i przynajmniej połowie zajęć z native speakerem. Poczytałam troszkę w necie. Ale chetnie poznam wasze opinie. Wstępnie wytypowałam: Mike Mills, Metropolitan College, Bakałarz. Zainteresowała mnie tez oferta Lemon Tree ale nic o niej nie moge znaleźć. Będę wdzięczna za jakakolwiek opinie o ww. szkołach lub innych ktore polecacie. Z góry dziękuję
z tych szkół znam Mike Mills - chodziłem tam 3 semestry. Bardzo polecam, wszystkie zajęcia miałem z nativem, grupy nienajmniejsze, ceny nienajniższe ale warto... właśnie się dowiedziałem że zdałem cae!
Dzięki bardzo za odpowiedz:) i gratuluję zdanego egzaminu. Nadal sie troszkę waham i czekam na dalsze porady od uczniów innych wymienionych przeze mnie szkół. Znalazłam również pozytywne opinie o warsaw study centre (WSC). Może ktoś tam się uczył? pozdr
Ja polecam Mike Mills - ukończyłam tam już 2 semestry ale zapisuję się na następne:) Fakt, trochę to kosztuje, ale mają też dużo promocji. Fajna atmosfera, zajęcia tylko z nativem. Niestety, innych szkół, które zostały tu wymienione nie znam. Pozdrawiam
No ja niestety też znam tylko MikeMillsEnglish :) ale szczerze polecam. Myślę, że w przypadku tej szkoły trzeba wziąc pod uwage kilka aspektow:
- jakoś nauczania - bardzo dobra
- zajęcia z native speakerami
- przygotowanie pod egzaminy FCE/CAE/CPE - ja sama przygotowywałam się do CAE i przyznam się szczerze, że nie robiłam wiele poza uczestniczeniem w zajęciach i odrabianiem prac domowych, bo nie miałam na to czasu i zdałam(!), bo dokładnie byłam przygotowywana pod zadania egzaminacyjne, więc jeśli jesteś zainteresowana zrobieniem certyfikatu to jest to dobre miejsce (poza tym w przypadku niepowodzenia mają gwarancję zwrotu pieniędzy)Natomiast jeśli ktoś się chce uczyc po prostu General English albo języka biznesowego to nie jestem pewna czy to szkola dla niego, gdyz jest jest ona nastawiona na robienie certyfikatow (chociaz oczywiscie normalnie sie uczysz angielskiego czy robisz certyfikat czy nie)
- wielkośc grupy - 12 osobowe czyli duże i niestety nie ma wyboru, zeby byla mniejsza grupa, więc to jest na minus, ale nie czułam na zajęciach, że mało mówię czy coś takiego
- atmosfera w szkole - przyjazna, kameralna szkoła, nie masz poczucia, ze jedynie na czym im zależy to na kasie, poza tym nauczyciel jest dla ciebie a nie ty dla nauczyciela, wiec mozesz go pytac o co chcesz i doszkalac sie z tego czego potrzebujesz
- cena - niestety dosc wysoka, choc tak jak już byla mowa wczesniej trzeba polowac na promocje :)
- lokalizacja - dogodna w Centrum
- wybór godzin - umiarkowany, ze względu na to, ze szkola jest malutka to nie ma bardzo duzego wyboru terminow

To chyba wszystko jeśli chodzi o moje doświadczenia, w semestrze też się zapisałam do MME więc to chyba mówi samo za siebie :) Pozdrawiam
A ile czasu na zajęciach w Mike Mills faktycznie się uczyłeś/aś, a ile oglądałaś video (czasem 45 minut=połowa zajęć), słuchałaś opowieści i dykteryjek lektora, ile razy musiałaś przypominać co było zadane, ile razy musiałaś/eś przypominać, żeby oddał sprawdzone prace?
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - tłumaczenia

Zostaw uwagę