lexis

Temat przeniesiony do archwium.
Czy ktos uczyl sie w tej szkole? Chodzi mi glownie o kurs do cpe. bo jakos dziwnie tania jest ta szkola 13 zl czy 15 zl za godzine liczac 60 godz na semestr to dosc malo w porownaniu z innymi szkolami gdzie cena to od 1500 do 2000zl za semestr? Czy ktos wie gdzie jest podstep a moze nie ma:)? no i czy warto?? z gory dziekuje:)
..bo te inne mają wysokie prowizje i płacą haracz PASE za certyfikat, który i tak ci nic nie da..bo najwazniejszy jest lektor
dzieki ale chodzi mi glowie jak wygladaja tam zajecia czy dobrze ucza i czy ktos zdal egzam :)?
a gdzie jest ta szkoła? może trudny dojazd?
Szkola jest w wawie i ma dosc wiele osrodkow w roznych czesciach miasta wiec jakby ktos cos wiedzal to niech sie podzieli swoimi spostrzezeniami.
ponawiam pytanie??? pilzzzz
Przylaczam sie do pytania!!! Oferte widzialam tylko na stronce i jest rzeczywiscie troche podejrzanie tania a kompletnie nie mam zdania co do tego jak tam ucza. W czerwcu chce zdawac CPE i zalezy mi na tym zeby nie wyrzucac pieniedzy w bloto...z reszta chyba jak kazdemu :)))) Czy ktos mial kiedys do czynienia z ta szkola na tym poziomie?
Nie polecam. Jeśli tam pójdziesz zapomnij o zdaniu egzaminu.

Jeśli chcesz iść na kurs CPE, będzie Cię uczyć native speaker, który nie przykłada się do nauczania. Często puszcza filmy anglojęzyczne albo filmiki z youtube i gada, gada, gada na tematy niezwiązane z egzaminem. Nastaw się na konwersacje, bo do egzaminu Cię nie przygotuje. Chyba, że coś się zmieniło.
Przed zapisaniem się poproś przez tel. o CV lektora, możesz też umówić się na spotkanie konwersacyjne z lektorem (darmowe, lektor pogada z Tobą przed zajęciami).

Poza tym, jest duże ryzyko, że dwóch semestrów się tam nie pouczysz. Grupa jest uruchamiana z wielkim trudem, co oznacza czekanie i przesuwanie terminu startu zajęć, a po semestrze ludzie i tak rezygnują. Właściwie przestają chodzić już w trakcie, ale kurs trwa dopóki w grupie są 4 osoby. Jeśli jedna z 4 zrezygnuje, rozwiążą grupę, a Ty zostaniesz na lodzie.

Szkoła znajduje się w strasznej, obdrapanej kamienicy w podwórzu. Nie ma windy- trzeba się wdrapywać na 4 piętro.
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Pomoc językowa