pogoda w Irlandii :)

Temat przeniesiony do archwium.
Cześć! Na wakacjach wyjeżdzam do Irlandii. Chciałabym wiedzieć jaka tam jest pogoda. To że leje często to wiem. No ale chcialabym wiedzieć czy pada non stop czy są dni piękne i słoneczne kiedy można wybrać się na plażę i poopalać.
Bardzo proszę o odpowiedź kogoś kto już tam kiedyś był latem ;)
Przez okno zobaczysz piekne slonce, a gdy wyjdziesz na zewnatrz zamarzniesz od przenikliwego wiatru. Wiec zapomnij o opalaniu i skwarach...
jest gorrraco....
Witam.
Sluchaj, wzielam ze soba sandaly, piekne, sportowe, w sam raz na lato w Navarra w Hiszpanii, wzielam stroj do plywania, letnie ubranie- cienkie spodnie, krotkie nawet. HEhehe... Irlandki, a i owszem, chodza w klapeczkach, z golymi nogami, w letnich koszulkach typu firana lub britney spears, caly rok. Nie jest im zimno, czy lato, podczas ktorego jest ze 20'C, no i moze przez, w sumie 4h w ciagu dnia, czy zima. Irlandczycy sie opalaja nad morzem, ale chyba tylko w Hiszpanii lub Grecji, latem u siebie sie tylko kapia i wlocza po plazach, z psami, zonami, dziecmi, deskami surfingowymi, sprzetem do nurkowania.
Jak dla mnie to to ich lato to tak jak u nas Marzec. Lepiej wez cieple ciuchy, pelne buty, jesli chcesz plywac, zabierz ze soba pianke, a o opalaniu mozna zapomniec, bo przy tym wietrze, nawet w piekny dzien, sie nie rozbierzesz, a i solarium tu nie ma. Acha, przeciwdeszczowa kurtka jest tu niezbedna. Zapomnij o parasolu, wiatry sa tu bezwzgledne.
Nom, to chyba tyle mam do powiedzenia na ten temat.
Pozdrawiam,
Asia.
kurde no mieszkam w irlandii, obecnie nie mogę oddychać od kilku dni z gorąca, a do solarium chodzę czasami bo takowe jest w moim mieście, więc coś się tu nie zgadza;>
Bo to lato jest wyjątwkowe moja droga- w Polsce to teraz takie upały jak na Hawajach:) Aloha!
Moim zdaniem to nie zupełnie masz rację ponieważ Irlandczycy nie ubierają sie w zimie tak jak to ujęłaś na Britney Spears. Ubierają sie normalnie czyli noszą zimowe grubsze kurtki i skórzane buty. Wiem to ponieważ mieszkam w Irlandii rok i zdążyłam już zaobserwować tutejszych ludzi. Oczywiście tylko czapek nie noszą a jak już noszą to dla "szpanu" tak bym to ujęła.
Pogoda w lecie akurat jest Bardzo ciepła a szczególnie w lipcu która osiąga do ponad 20 stopni. Zauważyłam, że w Polsce taka pogoda to jeszcze nie jest tak ciepło ale tutaj te słonce ma szczególne promieniowanie więc jeśli nie chcesz nabawić się piegów to nie siedź długo na słońcu.
To tyle co chciałam powiedzieć i obalić co niektóre mity które stworzyłaś lub ktoś tobie wmówił
Pozdrawiam Serdecznie i mam nadzieje że ten koment nie zmylił ciebie co do tej pięknej zielonej wyspy :) .
Hej :) tez lece do Iralndii, tyle, ze juz 3.06 :) bede tam cale wakacje. piekne gory Wicklow mnie wolaja-juz je slysze :P a Ty w jakim rejonie bedziesz? jesli gdzies w poblizu to napisz [gg] , @ [email]
Inni z okolic tez piszcie :)

tez szukam tematow pogody bo nie moge wziasc wszystkich ciuchow a nie wiem na co sie zdecydowac :/

pozdrawiam :*
Ja tez lece do Irlandii :) 28 maja mam samolot ze Szczecina; bede mieszkal niedaleko Dublina, w okolicach New Bridge. Jesli ktos chcialby, to moje [gg] i mail: [email]
hej mieszkam od 2 lat na zachodnim wybrzezu irlandii, irlandzka pogoda to najwiekszy syf jakiego zaznałem w życiu, dlaczego irlandczycy maja czerwone twarze?? no przeciez nie od lodowatewgo wiatru, nie ubieraja sie na britnej ? to dlaczego kiedy zrywa linnie energetyczne i jest grad lecacy w poziomie od wiatru irlandczycy stoja porozbierani na rekawki sandalki oni tego nie czuja huragany im nie straszne, podziwiam osobe co jest jej goraco ale jak ty okreslasz polskie wakacje tropik sahara ekstremum? pamietam 5 dni w maju i z 5 dni w sierpniu gdzie temp zadziwiajaco doszla do ok20 stopni no ale z wiatrem oczywiscie, ja jestem osoba co nie wytrzymuje w domu jezdze duzo rowerem zapraszam jesli ktos chce zobaczyc piekne krajobrazy irlandii no pieknie sa wybrzeza dodam tylko ze policzki mnie juz bola od wiatru i uciekam z tej krainy bo to zycie jest jak koszmar mam fajna prace fajne krajobrazy fajny domek i ten wiatr zimna suszarka caly czas bez przerwy od 2 lat
Temat przeniesiony do archwium.

»

English only