Jak zdobyć obywatelstwo brytyjskie

Temat przeniesiony do archwium.
31-51 z 51
| następna
baddis -
Ja to wszystko rozumie (jestem w UK)- ale jeszcze raz - po co to bryt. obywatelstwo - mozesz zyc, mieszkac, pracowac w UK do konca swojego zycia. Nikt ciebie nie zmusi wracac do Polski. Masz takie same prawa jak rodowity Anglik. Pamietajmy, ze do konca zycia Polacy beda Polakami, i zadna zmiana obywatelstwa tego nie zmieni.
5 lat pobytu w anglii stala praca no i egzaminy teraz bez jezyka angielskiego mozna pomarzyc o obywatelstwie jest specjalna ksiazka JOURNEY TO BRITISH CITIZENSHIP mozna kupic w ksiegarniach kosztuje 9,99
A propo obywatelstwa brytyjskiego to wszystkie informacje sie zgadzają, nie jest ono tak potrzebne aby funkcjonować w UK, ale ja na przykład potrzebuję go do wstąpienia do armii brytyjskiej, byłem w biurze i to jedyna przeszkoda, bo są mną bardzo zainteresowani- byłem w army office, jestem byłym oficerem wojska polskiego, tylko ja nie moge czekac 5 lat, mam już 27 a są ograniczenia wiekowe szczególnie do paratrooper regiments, mozna jakoś przyspieszyć otrzymanie obywatelstwa w takich przypadkach, w końcu przecież chcę służyc dla ich kraju.
Witam
napisaliscie juz chyba wszystko o obywatelstwie.Ajesli ktos nie chce obytalestwa dla siebie tylko np dla dziecka?CZy moge sie starac o obywatelstwo dla dziecka i co powinnam zrobic aby takie otrzymac?
czy moze ktos wie?
Ja tez mam zamiar sie starac o obywatelstwo brytyjskie. A powod jest prosty. Same klopoty z polskim jezeli ktos mieszka na stale w Anglii. Mam meza Anglika i syna tez. wyrobienie paszportu to dla niego zaden problem. Jedzie do liverpulu i ma w godzine. Jezeli chodzi o moj paszport to oczywiscie same problemy. Pierwsze musze zarejestrowac slub w Polsce. Zeby to zrobic czeka mnie pierwsza wycieczka do londynu(mieszkam daleko i mam male dziecko). Stanie caly dzien w kolejkach po kawalek papieru. Potem druga wycieczka do Londynu zeby zlozyc podanie o paszport i znowu kolejki. No i trzecia zeby go odebrac. Niedawno cala rodzina bukowala wycieczke a ja oczywiscie nie moglam bo potrzebuje wize do ameryki i musieli przebukowac. Nie wiem jeszcze jak to sie odbywa jezeli ktos ma meza Anglika. Jezeli ktos sie orientuje to prosze o info. pozdrawiam.
Cześć. ja tez bym chciała sie domagac o angielskie obywatelstwo. w sumie chciałabym wyjechac do usa, ale znim ja dostane wize to minie 5 lat, to lepiej domagac sie o jakais obywatelstwo. umiem dobrze ang wiec mam mozliwosc wyjechania do angli. moja kolezanka ma obywatelstwo niemieckie po swoim dzidku bo sie urodził po stronie niemieckiej i ona mogła sie domagac i dostała niemiecki paszpost. obie chciałbysmy wyjechac do usa tyle ze ona ma dobrze ze moze to zrobic na niemickim paszporcie. mozecie mi poradzić co mam robic? bo naprawde mi zalezy na wyjchaniu do usa.
Cześć. ja tez bym chciała sie domagac o angielskie obywatelstwo. w sumie chciałabym wyjechac do usa, ale znim ja dostane wize to minie 5 lat, to lepiej domagac sie o jakais obywatelstwo. umiem dobrze ang wiec mam mozliwosc wyjechania do angli. moja kolezanka ma obywatelstwo niemieckie po swoim dzidku bo sie urodził po stronie niemieckiej i ona mogła sie domagac i dostała niemiecki paszpost. obie chciałbysmy wyjechac do usa tyle ze ona ma dobrze ze moze to zrobic na niemickim paszporcie. mozecie mi poradzić co mam robic? bo naprawde mi zalezy na wyjchaniu do usa. pozdrawiam ;]
obywatelstwo? po 1 to żeby sie ni poczuwać do obowiązku glosowania - na ten skorumpowany rząd któremu tylko destrukcja może pomóż, po 2 nic mi polska ni dala oprócz adresu urodzenia i systemu w którym normalny człowiek musi być szczurem egzystującym,z którym nikt sie nie liczy i płacącym podatki ni potrafiącym sie wybić w normalny i uczciwy sposób.Nie to co GB.Dlaczego tutaj wszyscy sie zjeżdżają ponieważ tutaj można wszystko i jeszcze ci w tym pomogą.Dlatego chce mieć obywatelstwo Angielskie.
Ja już mam obywatelstwo Brytyskie;}
A ktos wie czy sie placi cos za obywatelstwo brytyjskie czy tylko wysyla sie forme do home office bez zadnych oplat? Ktos zna link jak uzyskac forme o obywatelstwo?
Pozdrawiam
Tu jest wiele informacji na temat brytyjskiego obywatelstwa. http://www.ind.homeoffice.gov.uk/britishcitizenship/
Według poniższej strony, pobiera się opłatę za aplikację o obywatelstwo brytyjskie. Koszt zależy od rodzaju aplikacji.
http://www.ind.homeoffice.gov.uk/britishcitizenship/applying/cost/
Jest chyba tylko jeden powod dla ktorego chcialabym miec brytyjski paszport,a mianowicie kolor skory mojego meza i moich dzieci.Oni czarni a ja biala i wszyscy z polskim obywatelstwem, gdzie dziwia sie tak samo Polacy jak i Anglicy...Czy to Heathrow czy Warszawa,wciaz ta sama procedura,czy te paszporty sa prawdziwe?Jak to mozliwe,ze czarny jest Polakiem.Zapraszam na strone http://www.najmici.net/haiti_rz.htm - gwarantuje po przeczytaniu,ze to wszystko jednak mozliwe.Milej lektury!!!
>>>Oni czarni a ja biala i wszyscy z polskim obywatelstwem, gdzie dziwia sie
tak samo Polacy jak i Anglicy...
...I tobie tak zalezy na tym, co inni ludzie mysla? To jest ich wina, ze NIC w zyciu nie widzieli i dziwia sie.
...Czy te paszporty sa prawdziwe? - mowi sie tak,... BO CO? Pan mnie zamierza aresztowac, czy co? Prosze nie zadawac mi glupich pytac, bo niemam czasu na takie bzdury.
Rowniez tutaj znalazlem sporo informacji: http://obywatelstwo.org.uk/
dzwonilem do prawnika o porade jak zdobyc obywatelstwo i nie trzeba miec szkloy entry 3 a takze sie liczy entry 1 i 2,tylko szkola muis miec akredytacje i musi miec caly pack life in the uk
Wszyscy pytaja po co Ci obywatelstwo brytyjskie, ale jesli ktos chce tu mieszkac na stale, to tylko dzieki temu wlasnie beda mogli glosowac!!! Wiekszosc ludzi to pewnie nie obchodzi, ale ja uwazam ze jest to wazne jesli chcesz tutaj byc na stale, ale niestety abu uzyskac obywatelstwo musisz zdac egzamin i zaplacic okolo £700.

A co do pozyczek na studia o ktorych ludzie wspominaja, to nie trzeba miec obywatelstwa, jesli mieszkasz tu od kilku lat nie powinno byc problemu z pozyczkami na licencjat, z magisterka to juz inna sprawa.
Cytat: aknusia26
Wszyscy pytaja po co Ci obywatelstwo brytyjskie, ale jesli ktos chce tu mieszkac na stale, to tylko dzieki temu wlasnie beda mogli glosowac!!! Wiekszosc ludzi to pewnie nie obchodzi, ale ja uwazam ze jest to wazne jesli chcesz tutaj byc na stale, ale niestety abu uzyskac obywatelstwo musisz zdac egzamin i zaplacic okolo £700.

Glupotki piszesz.... glosuje i nie mam obywatelstwa.
Masz na mysli glosowanie w lokalnych wyborach? W tych ja tez glosuje, ale np. w referendum juz nie mozna.
staram sie o prace w brytyjskiej armi a konkretnie Royal Marines Commando i dopoki nie bede mial obywatelstwa to moge o tym zapomniec ... jestem juz w uk 5 lat co moge udokumentowac praca itp... jak dluga droga do tego zebe dostac obywatelstwo i co przede mna ?
Jeszcze rok. Skladasz wniosek o indefinite leave to remain, zdajesz egzamin z wiedzy o UK i placisz niecale 800 funtow. ( po roku dostajesz paszport)
Temat przeniesiony do archwium.
31-51 z 51
| następna

« 

Praca za granicą

Zostaw uwagę