Życie w Stanach

Temat przeniesiony do archwium.
Zastanawiałam się... poszłabym na najzwyklejsze studia w Stanach, mianowicie myślałam nad psychologią. Jednak chcę wynająć z moją koleżanką niewielki apartament. Meble przywieziemy statkiem z Polski. Spłacać będziemy po połowie, a zarobki będziemy otrzymywać z jakiejś niewielkiej pracy, chociażby praca sekretarki. Dodatkowo myślałam nad napisaniem książki, co z pewnością zrobię.
Ile może kosztować miesięczne oszczędne życie w Stanach?
Studia+czynsz+jedzenie itp...
Same studia wyniosa Cie kilkanascie, jesli nie kilkadziesiat tysiecy na rok i musisz przedstawic dowod, ze te pieniadze masz na koncie zanim otrzymasz wize studencka. Na zycie zreszta tez.
O "chociazby prace sekretarki" to sie ubiegaja osoby po studiach, miedzy innymi psychologicznych.

Jesli masz te kase, to pomysl z przewozeniem mebli statkiem jest, mowiac delikatnie, durny. Meble w Stanach, takie jak Ty jako studentka potrzebujesz, kupisz za grosze.

A ksiazke napisac to zadna sztuka. Znam mnostwo ludzi, ktorzy napisali lub aktualnie pisza powiesci. Sztuka jest ta ksiazka zainteresowac wydawce. Chyba, ze zamierzasz pisac podreczniki, ale do tego to juz studia by sie przydaly i to troche wyzsze niz BA czy BSc.
edytowany przez eva74: 03 kwi 2013
znam taka strone:
www.fanfiction.net/book
jak masz cos napisane to mozesz tam umiescic.
Tylko, ze 1 na 10,000 ksiazek jest successem.

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa

Zostaw uwagę