witam
mogę jedynie ostrzec wszystkich przed korzystaniem z usług biura UNIVERSUM IKAR F.P. z kielc. Moja sprawa wyglądała tak: niewielki zwrot ale wystarczyło na pokrycie prowizji biura (70 funtów), umowę podpisałem na przełomie marca?kwietnia 2008 roku, do około maja 2009 roku, to ja kontaktowałem się z biurem aby uzyskać informacje jak wygląda moje sprawa. Okazało się że jeszcze nie odzyskali podatku, no MOJĄ prośbę wysłali kolejne pismo i wg. nich w dalszym ciągu nic. Podczas ostatniej rozmowy telefonicznej z biurem zażądałem konkretnych wyjaśnień w odpowiedzi usłyszałem: że to za mały zwrot żeby się oni tym zajęli, gdy zwróciłem uwagę że jednak się tego podjęli i prowizja zostanie uiszczone, w odpowiedzi usłyszałem, że w ogóle żałują że podjęli się tej sprawi i że oni nie widzą w tym żadnego interesu żeby to ciągnąć bo za mało na mnie zarobią.
Zażądałem zwrotu dokumentów wraz z całą korespondencją z której wynika że wystarczy kontakt z biurem Revenue , czego im też się nie chciało.
Ocenę pozostawiam zainteresowanym, Ja szczerze odradzam to tak zwane BIURO POŚREDNICTWA i ich wątpliwą POMOC PRZY ZWROCIE NASZEGO PODATKU