jak dzwonicie z uk do polski??

Temat przeniesiony do archwium.
Jak dzownicie z Anglii do Polski?? prosze napiszcie jakrobic to dlugo i tanio:)
to zalezy jakie masz mozliwosci.
1. jesli masz neta to nie ma problemu skype na stacjonarne albo skype-skype i po klopocie. ta sama opcja tyle ze polaczenie inicjuje ktos z polski, a ty odbierasz w UK. wychodzi ok 2 Ec za minute.
2. jesli masz stacjonarny w UK to jest masa kart zdrapek. z bananem i takie tam. do wyboru do koloru. cena za minute ok 1p. (jak dobrze trafisz)
3. jesli masz kom z abonamentem i mase darmowych minut to dzwonisz przez numery dostepowe.
4. jesli kom na karte to najlepiej w O2. wybierasz pakiet INTERNATIONAL i dzwonisz po 7p za minute.

To tylko niektore mozliwosci. Jest podobny temat na forum tam jest to lepiej opisane.
Ja osobiscie preferuje skype. Rozmowe inicjuje ktos z Pl i dzwoni na budke tel. mnie na dzien dzisiejszy wychodzi najtaniej.
byly jeszcze numery dostepowe po 2p za minute ale juz niestety nie aktualne
hej tez dzwonilem z O2 i przez numery dostepowe ale ogolnie teraz cos sie pozmienialo i kasuje duzo wiecej moi ziomale z pracy maja tak samo i nikt na razie nie rozkminil dlaczego tak sie dzieje
jak mozesz to zarzuc jakies numery moze tamten jest juz lipny
z gory dzieki i pozdrowienia
Z tego co sie orientuje to na dzien dzisiejszy nie ma zadnych tanich numerow dostepowych. Te co byly to zdrozaly do ok 15p. Na forum jest jeszcze jeden temat. Cos ala tanie numerki z UK do PL. Odsylam tam do lektory bo jest to o wiele lepiej opisane.

Acha zapomnialem dodac ze majac karte tanich rozmow (np. z bananem) i dzwoniac z budki to kasuje dodatkowa oplate wiec tez sie to za bardzo nie oplaca. Byly jednak jakies karty do tanich rozmow z budki. Koszt byl ok 3p/min. niestety widzialem je tylko w necie. W zadnym sklepie nie udalo mi sie ich znalezc:(
jesli ma byc naprawde dlugo i naprawde tanio to radze zalozyc tel stacjonarny. prosze oto przyklad z mojego "recent calls:call details:
10 SEP - 16:[tel]:30:25 - 0.130

za pol godzinki rozmowy tylko 0,13
dla mnie to prawie za darmo
pozdrawiam
ja mam telefon na abonament z 3 i w tym 1200 darmowych minut wiec wysylam sms-a na numer 81616 o tresci QPDN i zostajesz obciazona kwota 5 funtow na rachunku ale masz do wykorzystania 250min. na numery stacjonarne do polski dzwoniac na numer [tel]a nastepnie wbijasz kierunkowy i numer docelowy 0048........ i to cala filozofia!!!
Temat przeniesiony do archwium.

»

Studia za granicą

Zostaw uwagę