konto złotówkowe w Polsce

Temat przeniesiony do archwium.
Witajcie:)

Chciałam się dowiedzieć czy opłaca się założyć konto złotówkowe w Polsce i wybierać pieniążki z bankomatu w Anglii w razie potrzeby.Czy pobierana jest duża prowizja ?. proszę o odpowiedź na temat.

pozdrawiam i z góry dziekuje za pomoc:)
cześć:)

ponawiam zapytanie.
czy naprawde nikt nic nie wie o kontach złotówkowych - nie wierze.

pozdrawiam
czy nikt nic nie wie na temat kont:(
a czy zapytalas w twoim polskim banku?
jesli chodzi o konto zlotowkowe to oplaca sie cos takiego jak jedziesz do czech-tam prowizja jest stosunkowo niewielka... jednak jesli chodzi o angliee juz nie jest tak ciekawie;nie powiem Ci dokladnie jaka jest prowizja, ale z tego co pamietam to calkiem sporo mi z konta sciagneli jak sie okazalo ze musze do biletu doplacic i wyciagalem ze zlotowkowego konta funty... nie polecalbym tego ale moze cos sie zmienilo,dlatego najlepiej wybrac sie do banku
dzięki wielkie dzięki !!!

wiesz, jade do angli i chciałabym mieć na koncie pieniądze bo tak bezpiecznie niż wieźć ze sobą. moglbys okreslic jak wielka prowizje pobierają od danej kwoty np. od 400 zł. - jesli pobieram z bankomatu w anglii.
w banku pko twierdzą, ze nie wiedzą jaka będzie pobrana prowizja w anglii i to mnie troche irytuje.bank pko wie tylko jaką on pobiera prowizję i nie jest w stanie powiedzieć ile wezną pozostałe banki:(

pozdrawiam
pytałam, i nie chcą udzielić szczegolowej informacji jaka bedzie prowizja jesli wybiore pieniązki w bankomacie w anglii.
zawsza
Ciekawi mnie jaka karta masz zamiar wyciagac te pieniadze - najlepiej Mastercard - wiem, ze to jest drogie. Wejdz na strony www.bankow i tam moze cos gdziesz znajdziesz, a jak nie, to wyslij im to pytanie.
Nie wiem czy to sie przyda, ale wyplacajac pieniadze z karty Bank of Ireland w Polsce zaplacilem jakies 11-12 euro wyplacajac 1400 PLN
Wiem ze Irlandzkie banki za wyplate w Uk doliczaja ok 1 - 3 procent za zmiane waluty, ale to jeszcze zalezy ktorej sieci bankomat w Uk, nieraz jest doliczana jakas jednorazowa prowizja za usluge. Ale dziwie sie bo w BoI wiedzieli czy (a wlasciwie od kiedy ) ich karty dzialaja w polskich bankomatach.
Pozdrawiam
dzieki arek:)
Temat przeniesiony do archwium.