najtańsze rozmowy telefoniczne z Anglii do Polski

Temat przeniesiony do archwium.
witajcie:)

chciałabym dowiedzieć się jak dzwonić najtaniej do Polski z telefonu komórkowego na stacjonarny?

pozdrawiam serdecznie i dziekuje za wszystkie odpowiedzi:)
Wcześniej w sieci O2 można było dzwonić nawet za darmo- jeśli doładowałaś kartę na przynajmniej 15 funtów to miałaś do wykorzystania- także na rozmowy z Polską- 150 darmowych minut (wieczory i weekendy). Teraz niestety darmowe minuty są tylko na Anglię :/ i dlatego polecam sieć Mobile World. Mają najtańsze rozmowy niezależnie od dnia tygodnia i godziny- zawsze 7 pensów za minutę. Problemem może tylko być doładowywanie konta, bo nie zrobisz tego w każdym supermarkecie, stacji benzynowej itd jak to jest np. z O2, ale chyba tylko w Carphone Warehouse (tu też kupisz kartę z numerem), w Sainsbury'm można kupic vouchery na doładowanie i przez internet.
dzięki za odpowiedź:)
czyli z karty o2 już nie skorzystam.
A kartę tej sieci "Mobile World" gdzie mogę dostać i ile kosztuje ?
możesz mi napisać co to jest "Carphone Warehouse" i "Sainsbury" ?

pozdrawiam serdecznie:)
tak jak napisałam kartę możesz kupić w Carphone Warehouse- to taki sklep, w który zajmuje się sprzedażą kart chyba wszystkich sieci. Jeśli kupując kartę z numerem od razu zdecydujesz się na doładowanie za co najmniej 10 funtów numer jest gratis, jeśli kupujesz tylko sam numer, bo np. chcesz konto doładować później, karta z numerem kosztuje chyba 15 funtów. A Sainsbury to taki supermarket :) Lokalizację jednego i drugiego sklepu znajdziesz bez problemu przez internet- są w każdym większym mieście. Carphone Warehouse najczęściej jest w centrach handlowych albo gdzieś w centrum miasta (przynajmniej tu gdzie ja mieszkam i w okolicznych miastch tak jest)
dziękuję aniu za cenne informacje:)
pozdrawiam ciebie serdecznie
anka

»

Pomoc językowa - tłumaczenia