nauka w Anglii, jaka szkoła?! 18 lat

Temat przeniesiony do archwium.
Proszę o pomoc!
Mam 18 lat, powinnam iść do 3 klasy liceum, lecz bardzo możliwe, że wyjadę na stałe do Londynu gdzie od kilku lat mieszka mój tata. Chciałabym kontynuować tam naukę, bo nie chcę skończyć na 2 klasie liceum, ale nie mam zielonego pojęcia czy jest w ogóle taka możliwość..jeżeli tak, to co muszę zrobić? Boję się, że kiedyś wrócę do Polski i będę bez matury, tak więc bez szans na studia i znalezienie dobrej pracy..Z góry dziękuje za odpowiedź...:)
majac 18 lat musisz isc na 'A' levels, ktore dadza Ci droge na studia. Tylko czy twoj jez. ang jest na tym poziomie?. Nie wiem, czy wyniki z Polski sie beda liczyc, bo generalnie dzieci majac 16 lat ida na 'A' levels, ale to trzeba zapytac w college.
Dziękuje za odpowiedz:) no myślę, ze z moim angielskim nie byłoby większego problemu. No nic, to będę musiała się dowiadywać dalej..a co to jest w sumie to A level? Jejku jestem zupełnie zielona w tych sprawach :)
'A' levels to jest ang. matura. Majac dobre wyniki dostajesz sie do dobrego Uni.
a mam jeszcze takie pytanie, czy trzeba jeszcze zdać jakieś egzaminy sprawdzające znajomość języka czy coś w tym stylu?:)