Witam wszystkich, wczoraj miałam speakin w Gdańsku, o to mój zestaw:
1. jak się nazywam, skad jestem i czy lubię swoje miasto, koleżanka miała pytanie o swój wymarzony dom, a obie miałyśmy odpowiedzieć, co robimy w weekendy
2. Pytanie drugie związane było z zestawem obrazków:ja miałam trzy związane z muzyką:
1. jakiś dj w dyskotece miksujący muzykę
2. orkiestr symfoniczna
3. jakaś grupa grająca na gitarze w bibliotece.
Pyt. dotyczyło różnic i podobieństw i który z nich musi się najbardzie skupić na swoim zajęciu.
Koleżanka miała zestaw, który się już powtórzył na forum:lekarkę dającą zastrzyk zwierzęciu, ktoś zajmujący się obrazem w galerii i kobietę robiącą coć z gliny. Też miała wskazać na to,dlaczego oni się tak koncentrują i powiedzieć, kto z nich najbardziej
W pytaniu 3 miałyśmy obie obrazki ze sławnymi osobami i miałyśmy razem dyskutować o tym, ktora z gwiazd najbardziej musi się poświęcić dla sławy, ja wskazałam modelkę, koleżanka gwiazdę rocka, na sam koniec koleżanka miała odpowiedzieć na pyt., czy to młodzież powinna brać przykład z gwiazd, a ja czy dziennikarze powinni pisać o życiu prywatnym gwiazd
Ostatnie pytanie, które padło dotyczyło cech, które dana gwiazda musi mieć, aby zapisac na kartach historii kina
To wszystko, czas strasznie szybko mi minął, po tym wszystkim odkryłam, że jest mnóstwo rzeczy, o których nie powiedziałam, nie ma czasu na zastanowienie.
Mam nadzieję, że nie najgorzej nas ocenili.
Jak się rozgadywałyśmy to nam przerywano, miałyśmy dwie Polki, a więc nie nativów.
Pozdrawiam wszystkich zdających!!!