Speaking W-wa 28.06 godz. 11.15-30

Temat przeniesiony do archwium.
Czesc. Ja miałam tak:

1 część:

Where do you live? (dla obydwu osób)
What are your plans in the near future? (dla obydwu osób)

2 część:

Obrazki:
osoba zdająca ze mną miała races, tzn. pełno ludzi na nartach w górach, wyścigi Formuły 1 , ludzie przebrani za niedzwiedzie i coś tam jeszcze.

Ten koleś miał powiedzieć dlaczego ci ludzie podejmują się takich rzeczy i co jest najbardziej ryzykowne.
Ja miałam powiedzeć który wyścig jest najbardziej niebezpieczny.

Ja dostałam obrazki z tematem audience: mecz futbolowy, oficjalne spotkanie (posiedzenie senatu?) , kino i ludzie ogladający jakiś fascynujący film o sztormie i statkach.
Ja: dlaczego ci ludzie są tutaj?
Koleś: Który obrazek pokazuje najbardziej fascynujące przeżycie? (albo który obrazek najbardziej do ciebie przemawia - nie pamiętam)

3. Projekt: wybrać obrazy na wystawę (temat przewodni: człowiek i morze) .
Obrazy: bitwa na statku, , chłopiec kopiący łopatką w piasku, kobiety idące z koszykami (życie codzienne), facet na żaglówce próbuje się bronić przed wywróceniem łodzi i różnego rodzaju łódki namalowane jakby ręką dziecka (taka nic nie znacząca impresja).
Mieliśmy wybrać jeden obraz.

4. Ja miałam : jaki wpływ na człowieka miałoby życie na wyspie?
Nie pamiętam co miał tamten koleś bo jakoś się za bardzo wyluzowałam.
Byłam zbyt pewna siebie bo szło mi lepiej od niego więc na koniec dostałam (dla mnie) killing question o global warming - to było pytanie dla nas obojga a on został pierwszy zapytany i wyczerpał temat tak, że ja powiedziałam że w takim razie nie mam nic do dodania bo ogólnie jest niebezpieczny dla świata. Byłam głupia bo kolesiowi na początku poszło gorzej a mi lepiej i nie byłam czujna więc schrzaniłam robotę i ogólnie jestem niezadowolona bo nie potrafię ściemniać i jak któś mnie zbije z tematu to już nie umiem tego naprawić. No dobra... Wygadałam się i już mi lżej. To jeszscze nie koniec Świata! Życzę połamania języków i pozdrawiam wszystkich! :-)
Tak na marginesie: czy zawsze ostatnie pytanie jest pytaniem dla obojga? Bo to jest niezbyt sprawiedliwe że pierwsza osoba może się wykazać a druga nie... Mam nadzieję, że to było dodatkowe pytanie dla mojego partnega żeby się wyciągnął ale tak czy inaczej pogrążyło mnie, co tu dużo mówić . Byłam kompletnie zaskoczona bo myślałam , że dostanę inne. Pozdrawiam :-)

»

Studia językowe