ile nauki po FCE?

Temat przeniesiony do archwium.
W czerwcu zdałem FCE na B, teraz oczywiście żałuję, że w ogóle podchodziłem do egzaminu, ale to mniej ważne. Czy ktoś wie ile semestrów nauki potrzebuję teraz na kursie językowym przygotowującym do CAE (po 130 godzin rocznie)?
a dlaczego zalujesz ze podchodziles do fce? FCe to nie jest takie znowu nic. FCE oznacza ze znasz jezyk w takim stopniu ze mozesz sie porozumiec(na poziomie komunikatywnym) na prawie wszystki tematy. Zawsze to lepsze niz nic. Nie ma tu czego zalowac, tylko cieszyc ze jestes w 30% polakow ktorzy potrafia sie porozumiec po angielsku
Witam, myślę że to bardzo indywidualne i zależy głównie od pracy poza kursem. Ja zdałam CAE (B) pół roku po FCE (A), kurs obejmował 15 godzin tygodniowo ale dużo uczyłam się sama w domu dużo czytając, oglądałam tylko anglojęzyczną telewizję (nawet jeśli nie wszystko rozumiesz to osłuchujesz się z językiem) i słuchałam angielskiego radia.
Pozdrawiam
a tu zrodlo:
http://fakty.interia.pl/news/polacy-maja-problem-z-jezykiem-angielskim,1144705

wkurza mnie takie narzekanie z pozytywnych rzeczy
nie chodzi o to. mam dopiero 16 lat i na razie te certyfikat nie jest mi potrzebny, a gdy już będzie mi jakiś potrzebny o zdążę zdać CAE więc to trochę wyrzucenie pieniędzy w błoto. jedynie mam pewność, że opanowałem język na poziomie B2 i mogę się spokojnie uczyć dalej, to jeden z plusów

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - tłumaczenia

Zostaw uwagę