jak wrażenia po FCE 2009?

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 115
ja chyba dalam strengh...a co listening to cos tam o nauczycielce co wpisaliscie?apologise?give adivce? ask about sth?
dzieki,
a express a meaning?
cos bylo 'when u first NOTICE(?) the signs'?
communicate czy maintain?
w listeningu bylo jeszcze pytanie o nauczycielke odp cos tam: -apologising...
-ask...
ja zaznaczylam ze prosi o sparwdzenie

a w READINGU w part 2 zostalo wam mzoe niewykorzystane zdanie o tym że on zatrzymuje sie w czasie podrozy i jedzie dalej?
ask to check sth, bo ona na koncu pwoeiziala, ze zanim ich przeprosi to niech sprawdza te dzieciaki
tez mam express the meaning, a tam mam albo meet albo notice...ale juz nie pamietam...:(
a jesli chodzi o listening to w part 4 ,w pyt o tym filmie co macie? bad condition albo accomodation czy little chance to sufr?
a w 3 czesci listeningu f o tej surferce? z tego to slabo wiedzialam prawei nic;p

-pytanie o ten film-cos tam ze wybrala zycie w trudnych warunkach?
-dlaczego dziewczyny surfuja?- bo mysla ze to latwe?
-co by chciala robic w przyszosci- cos tam discover?
a u mnie troszkę inaczej, napisze tylko jakie były moje odpowiedzi bo pytan nie pamietam.
1. jej postawa.
2.lubił słuchać dlatego podszedł (prawie jestem tego pewna pomimo ze wielu dało co innego)
3.'this' odnosi sie do lack of language
4. dziewczyna wydawala mu sie self-reliant
5. zwracał uwage bo wyglądal na bogatego (well-off)??
6.shake of - get rid of them
7.uwazal ze starszego mezczyzne w przedziale da sie latwo przekonac.
8.mezczyzna zastanowil sie zanim sie przesiadl (took notice )

3 czesc writingu, napiszcie kogo daliscie w costam HISTORIC i komu na poczatku sie nie spodobal dom?

listening F
lubila ryzyko dlatego zaczela serfować
pytanie o ksiazke - zgodzily sie zyc w zlych warunkach?
dlaczego konbiety coraz czesciej chca serfowac ? bo podobaja im sie ubrania ?
co w przyszlosci maja nadzieje ze sie polepszy ? support ...?
co im przeszkadza w ... - to ze duzo wlasnych wydatkow jest ?

w drugiej czesci gdzie sie wypelnia samemu . bylo ze ona rzucila prace jako sekretarka czy nauczycieka? (bo dwie opcje wlasciwie byly)

babka ktora mowila w 1 czesci o opiekunkach ? byla astonished ?

UOE
Part 4.
czy nie mialo byc raczej entertaining bo wczesniej tez bylo cos tam -ing and entertaining facilities.??
sight
commercial
memorable
heavily
agricultural
peaceful
unaltered
variety
protection

The medicine CAN BE FOUND IN EVERY pharmacy
She did not say A WORD DURING WHOLE evening - czy tak tez moze byc zamiast DIDN'T SAY ANYTHING during ...
Chips WERE TOO SALTY FOR ME to eat
...then I PUT YOU UP FOR the night
HE WISHES HE HAD driving lessons... ??? czy ktos pamieta pierwsze zdanie jak brzmialo? >
She WARNED THEM against TOUCHING the hot...
The mountain was NOT NEAR ENOUGH TO BE seen clearly
I do NOT FEEL LIKE GOING to the beach
tzn 4 czesc sory, to mam wlasnie te bad conditions
>a w READINGU w part 2 zostalo wam mzoe niewykorzystane zdanie o tym że
>on zatrzymuje sie w czasie podrozy i jedzie dalej?
TAK
mam w 95% jak tulipek ale wszystko okaze sie na koniec lipca....:(
a co daliscie w czesci 2 reading w ostatniej brakujacej luce. zanim byl cytat. czy zmienilbys prace a on ze nie?
O tej surfurce to mi też sie wydaje że ona chciałaby w przyszłości w nowych nieznanych miejscach surfować
z Tym filmem to też mam te trudne warunki
i napiszcie prosze kogo daliscie w 3 czesci readingu, bo ja cos o tradycjach - A ,
o historii - B, o tym ze pierwsze wrazenie bylo kiepskie - D.
reszta latwa.
to o zlympierwszym wrazeniu D, a tradycji i histroii nie wiem bo strzelalam
a nie nie to pamietam, historia - A i tradycja tez A
nie pamietam co w tej 2 czesci, a ty co dales moze mam to samo??
ja dalam chyba C : 'that' why we don't work with small....'
wogóle w 3 czesci readingu bylo malo C ( to z łodzią) a wy ? też tak mieliście?
ja w 2 czesci readingu na koncu dalam ze on lubi predkośc...cos takiego...
w ostatniej czesci readingu C bylo , ze zaadoptowali osobne pomieszczenie (chodzilo o kuchnie) ,B bylo ze jedyny taki dom w kraju, Kto sie martwil stale (constantly ) o pogode ? bo w B bylo ze czasami wiatr tak wieje ze nie da sie zamkac drzwi a w C ze zimą nie maja jak dojsc do kuchni. więc stale nikt wg mnie się nie martwił o pogode.
D bylo ze sam zaaranzowal mieszkanei czy cos takiego.
tradycje dalam A , a historie B , bo ancient vase bylo.
prezenty zostawiaja B.
znajomi cos o warunkcach w domu nieodpowiednich narzekali A.
nie spodobalo sie na pierwszy rzut oka D. (ale wlasciwie tam bylo wspomniane ze rodzicom sie nie podobalo)
w drugiej czesci readingu (uzupelnianie luk) dalam tez w ostatnim ze thats why we dont have smaller ... , bo tuz przed tym bylo ze ladunek niezapakowany wydaje sie mniejszy. choc troche mi to sie nie zgadzalo ale reszta mi nei pasowlala.
powodzenia jutro na speakingu! przyjemnych obrazków, łatwego tematu do dyskusji, fajnych pytań i w ogóle. mi na przykład sie przyda. ^^
constantlyaward of bad weather czyli stale byli swiadom ze moze byc zla pogoda, zaznaczylam c, ale tez mi 2 pasowaly
@tulipek, wiekszość z readingu mam tak samo jak Ty. też miałam w ostatnim z tym smaller coś tam. :) a zostało mi E, że czasami robi przerwe w trasie.
z ta pogodą to bedzie ten dom przy plaży to chyba B bylo ze wieje, że sztormy...chyba...
no tak tylko ze te sztormy to bylo ze czasami wystepuja a w pytaniu bylo CONSTANTLY worried,
aa..no rzeczywiście...może masz racje...
Też mam do tego constantly... C bo trudności w dojściu do kuchni były dla nich najbardziej uciązliwe przez pogodę
ale oni martwili sie z kolei tylko zimą o dojscie do kuchni ;)
dałam wlasnei C ale dokladnei nie pamietam z tymi sztormami i domykaniem drzwi czy rzeczywiscie tam bylo ze czasami sa silne wiatry. czy nie bo wtedy bardzie B by pasowalo. bo moze wiatry sa czasami ale stale sie martwia o to czy czasem ich dzis nie będzie. teraz skłaniałabym sie na B;)
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 115

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie

Zostaw uwagę