jak wrażenia po FCE 2009?

Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 115
A jak daliście w listening test F odpowiedzi w part 1 do tej piosenkarki i tego pisarza? w part 2 zostało mi zdanie o tych best-selling novels ;)
Dałam C, bo mikrofon jej nie nawalił;d a ta scena mi też jakoś nie pasowała.A czego dotyczyło pytanie odnośnie pisarza? Nie za bardzo pamiętam..
mi tez zostalo to samo. a jakie byly pytania o tej pisarce co piszesz to sobie przypomne. aha pisarz dałam ze nie przejmue sie viewers czy cos takiego a pisarka to jakie bylo pytanie ?
dałam tą odpowiedz ze nie pasowało jej miejse. bo mikrofon jej sie nie zepsuł tylko byl za wysoko zawieszony. :)
to jak mialyscie test F to napiszcie co spodobalo sie kobietą że zaczely uprawiac serfing. i co im si enie podobalo odnosnie tego i jakie nadzieje na przyszlosc.
Ahaa.. to już kojarzę:D Ja dałam, że odnosi się do nich krytycznie, bo coś tam gadał o ich wyobreżniach, a tak naprawdę jego życie jest zupełnie inne
z piosenkarką też dałam że miejsce jej nie odpowiadało, a pisarz był zadowolony chyba, ale nie jestem pewna, Ja dałam, że kobietom w surfingu najbardziej podobały się kostiumy i gadżety i to je zainteresowało do uprawiania tego sportu, a nadzieje na przyszłość to sponsorowanie surferek. a z tym filmem "coś tam blue" to dałam, że bohaterki nie mają za dużo czasu na uprawianie sportu (wspomniano, ze cały dzień pracują w hotelu)
Mam tak samo, tylko w przyszłości zaznaczyłam coś odnośnie rozwoju surfingu, upowszerzeniu, coś takiego;p
a w pisarzu były opcje, że jest a) krytyczny b)zadowolony c)concerned
w pisarzu bylo : wasn't concerned chyba , i tą odp zaznaczyłam ale teraz nie wiem czy dobrze ;) no to cóż zostaje nam czekać do sierpnia na wyniki :)
UoE part 2- wpisałam "after", skojarzyłam to jakoś w ten sposób, że bilety sprzedają się bardzo szybko po wypuszczeniu na rynek. Wracając do surferki, to w pierwszym pytaniu jak zaznaczyłyście? że co najbardziej lubi? widoczki czy ryzyko?
fuck! w part 2 listeningu zostalo mi ze reading not for peasure=/
ale tez zaznaczylam wasn't concerned=)
tulipek- wydaje mi się, że do sierpnia, to wieki miną ;p jestem przyzwyczajona do otrzymywania wyników z próbnych fce najpóźniej tydzień po pisaniu. nie mogę się doczekać, chciałabym wiedzieć już, że zdałam, ale głupia ambicja mówi mi, że ocena C czy B mnie nie zadowoli... :/
Też się nieźle wahałam między tymi views a risk, lecz w końcu dałam risk;p
ja miałabym A ale zawaliłam speaking. więc teraz każdy punkt na wage złota ;/

o surferce piersze pytanie - RISK
manusia- to mamy tak samo ;);)
ale mnie ciagle i tak męczy reading part 3. Tradition - A. ale history wg mnie B. a wszyscy tu i tu dali A. to by bylo za proste wg mnie bo o tradycji i historii w A świadczy to samo.
ja z kolei w koncu dalam widoki;p
tulipek- możesz mi przypomnieć po angielesku pytania do history i tradition? teraz trochę mi się miesza...jeśli to brzmiało ochronić część historii od zapomnienia to dałam A, a w tradycji to B, bo Ci ludzie tam przychodzili i zostawiali różne rzeczy i to stało się jakimś swoistym zwyczajem
chyba tak dałam, ochronić od zapomnienia - było napisane w A, że kiedyś wiele osób zamieszkiwało takie wagony i obecnie jest ich tylko parę w kraju...
a czy ktoś spośród wczoraj piszących miał może listening ale z wersji E?? bo widzę,że F dominuje...a ciekawa jestem opinii
a czy ktoś spośród wczoraj piszących miał może listening ale z wersji E?? bo widzę,że F dominuje...a ciekawa jestem opinii
Ja dałam do tradycji C
Tak samo zrobiłam bo nic innego w miarę pasującego mi nie zostało
Pisałam E ale wrażenia średnie. Pierwsza część to niektórzy seplenili::))))
A jak u Ciebie?
wogole ten listening to mi nie podszedł jakoś... (F). Mysle ze pozostale czesci fajnie ale na listeningu sie nie moglem skupic. Zobaczymy za miesiac!
Ja też pisałam E. W pierwszej części to miałam tylko odpowiedzi A i C. W drugiej tak gdzie trzeba było wpisac po swojemy to miałam Eating Out, ...reporters, 85 hours a week, chinese restaurant, choping vegetables (sorry że nie po kolei :/ ) w trzeciej to już nic nie pamiętam :D A w czwartej tym bardziej - ale ostatnia częsc nie była taka zła.
listening był do bani, na auli gdzie pisałam nic nie było słychać, echo przeszkadzało strasznie, mam nadzieje ze listening nie wpłynie negatywnie mi na wynik egzamu.
a ja mam pytanie dotyczące writingu. wybrałam sobie temat gdzie trzeba było napisać report, ale w sumie nie ćwiczyłam takiej formy wypracowania i napisałam po swojemu i jak sie okazało report ma swoją formę, której ja nie dotrzymałam. czy myślicie, że moje wypracowanie zostanie sprawdzone, czy brak odpowiedniej formy całkowicie dyskwalifikuje moja pracę?
Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 115

« 

Pomoc językowa - tłumaczenia

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie